Vuores, Tampere

Postinumerot: 33870

Vuores on ekologinen ja uusi kaupunginosa

Vuores sijaitsee vajaan kymmenen kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Toimivat julkisen liikenteen yhteydet mahdollistavat myös autottoman arjen. Tampereen uudessa kaupunginosassa yhdistyy luonto, laadukas arkkitehtuuri ja teknologia sekä ekologisuus. Kevyen liikenteen väyliä ja erityisesti pyöräilyä suositaan, ja pyörän selässä onkin helppo taittaa päivittäiset matkat.

Tervetuloa Vuorekseen!

Palveluiden keskittymä on Vuoreskeskuksessa, josta löytyy myös Klaava liikekeskus sekä lukuisia kivijalkaliiketiloja. Alueen sydämeksi ja kohtaamispaikaksi on kaavailtu Vuores-aukiota. Tällä hetkellä Vuoreskeskuksesta löytyy mm. päivittäistavarakauppoja, pizzeria, kahvila, kampaamoja ja seurakuntakoti. Vuores on metsien ja järvien ympäröimä. Keskeisin viheralue on laajalle ulottuva keskuspuisto metsineen ja vesialueineen. Alueelle rakennetaan vielä paljon uutta, kuten hyvin varusteltuja leikkipuistoja. Aktiiviseen elämään ja liikuntaan kannustavat myös Vuores-talon liikuntahalli, rakentuva liikuntapuisto ja monipuoliset ulkoilureitit. Taidetta on nähtävillä joka puolella Vuoreksessa. Ammattikuvataiteilijat toteuttavat taideteoksiaan niille sopiville pihoille, silloille, liikenneväylille ja rakennusten julkisivuille. Esimerkiksi silla led-valoteos muuttaa värimaailmaansa vuodenajan mukaan, ja Shoppailijat-teos toivottaa kävijät tervetulleeksi liikekeskukseen.


Vuores lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (37 %) Vuokra-asunnot (62 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (72 %) Pientaloasunnot (28 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (7 %) Lapsettomat nuoret parit (3 %) Lapsiperheet (31 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (25 %)

Väestö

Asukasluku 2092
Keski-ikä 31 vuotta
Keskitulo 3292 €/kk
Talouksien keskikoko 2,01 hlö
Asuntojen keskikoko 67,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 3130 €/m²

Asuntoja: 1 192 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Vuores kartalla

Tervetuloa asumaan Vuorekseen!

Kiinnostuitko asumisesta Vuoreksessa?

Kiinnostuitko asumisesta Vuoreksessa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä