Viikinmäki, Helsinki

Postinumerot: 00560, 00710

Viikinmäki on kallioille rakennettu virkistys- ja asuinalue 

Laaksojen kehystämä Viikinmäki tarjoaa näköaloja merelle ja Vantaanjokilaaksoon. Kehittyvä asuinalue sijaitsee Koillis-Helsingissä. Asuntoja on tarjolla monenlaiseen tarpeeseen – löytyy niin vuokra-, omistus-, hitas- kuin asumisoikeusasuntojakin. Puistot ja miellyttävät kävelyreitit Vantaanjoen rannassa virkistyttävät Viikinmäen asukkaiden arkea. Myös Pihlajiston ja Viikin keskuksen palvelut ovat lähietäisyydellä.

Tervetuloa Viikinmäkeen!

Omaleimainen Viikinmäki on rakennettu Vantaanjoen viereisen kallion päälle. Korkeuserojen vaihtelut, laaksot ja kalliomäet värittävät maisemaa ja korostavat luonnon merkitystä Viikinmäen maisemassa. Alueen rakentamisessa on osattu hyödyntää kauniita jokinäkymiä ja suuria laaksoja. Viikinmäki toimii yhtä lailla virkistys- kuin asuinalueena.
Viikinmäki kuuluu Viikin kaupunginosaan, mutta se sijaitsee eri puolella moottoritietä kuin muu Viikki. Aluetta rajaavat Lahdentie, Vantaanjoki ja Herttoniemen teollisuusrata. Viikinmäen itä- ja länsiosista löytyvät omat päiväkodit. Länsiosassa sijaitsee myös ala-asteen koulu.


Viikinmäki lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (43 %) Vuokra-asunnot (56 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (94 %) Pientaloasunnot (6 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (17 %) Lapsettomat nuoret parit (10 %) Lapsiperheet (22 %) Aikuiset (35+ vuotta) (35 %) Eläkeläiset (15 %)

Väestö

Asukasluku 13187
Keski-ikä 36 vuotta
Keskitulo 3537 €/kk
Talouksien keskikoko 1,99 hlö
Asuntojen keskikoko 61,2 m²
Asuntojen keskineliöhinta 5363 €/m²

Asuntoja: 7 014 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (42 %) Vuokra-asunnot (56 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (94 %) Pientaloasunnot (6 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (10 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (20 %) Aikuiset (35+ vuotta) (38 %) Eläkeläiset (27 %)

Väestö

Asukasluku 12480
Keski-ikä 41 vuotta
Keskitulo 2786 €/kk
Talouksien keskikoko 1,86 hlö
Asuntojen keskikoko 62,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2890 €/m²

Asuntoja: 7 074 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Viikinmäki kartalla

Tervetuloa asumaan Viikimäkeen

Kiinnostuitko asumisesta Viikinmäessä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Viikinmäessä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Viikinmäessä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä