Kirkonkylä,Vihti

Postinumerot: 03400

Vihdissä viehättää monimuotoinen luonto

Vihdin kirkonkylä on kunnan vanhin taajama. Kaunista kylämaisemaa hallitsee Kirkonmäen kellotapuli, Hiidenvesi ja laajat peltoaukeat. Käsityöläisyys, taiteet ja luonnonmukaisuus kuuluvat kirkonkylän arkeen. Vihdissä viehättävät erityisesti sen monimuotoinen luonto, kartanomaisemat, jylhä erämaaluonto kallioineen, koskineen ja satoine järvineen.

Tervetuloa Vihtiin!

Vihdin kirkonkylän ydin on keskiajalta peräisin oleva kylänraitti. Sitä reunustavat kauniit vanhat rakennukset ja uudempi arkkitehtuuri. Matkaa Helsinkiin on noin 50 kilometriä. Päivittäispalveluita on tarjolla mm. supermarketti, elokuvateatteri, kirjakauppa, käsitöitä, muotoilua ja vanhaa taidetta, luomutuotteita, taiteilijoiden työtiloja, liikuntapaikkoja, hyvinvointipalveluita, kahviloita ja ruokapaikkoja. Kauniisiin kulttuurimaisemiin pääsee vierailemaan vesiteitse Hiidenveden ja Kirkkojärven ansiosta. Alueelta löytyy myös virkistäviä melontareittejä.


Vihti lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (83 %) Vuokra-asunnot (14 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (13 %) Pientaloasunnot (87 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (4 %) Lapsettomat nuoret parit (2 %) Lapsiperheet (31 %) Aikuiset (35+ vuotta) (35 %) Eläkeläiset (29 %)

Väestö

Asukasluku 6519
Keski-ikä 41 vuotta
Keskitulo 3708 €/kk
Talouksien keskikoko 2,39 hlö
Asuntojen keskikoko 99,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1652 €/m²

Asuntoja: 2 923 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Vihti kartalla

Tervetuloa asumaan Vihtiin!

Kiinnostuitko asumisesta Vihdissä?

Kiinnostuitko asumisesta Vihdissä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä