Vatiala & Liuttu & Nattari, Kangasala

Postinumerot: 36240

Vatiala, Liuttu & Nattari ovat perheystävällisiä asuinalueita

Nämä alueet sijaitsevat ihan Tampereen kainalossa. Alue on suuresti muuttunut viime vuosien aikana uuden rakentamisen ansiosta ja siitä on tullut lapsiperheiden sekä vanhempien ihmisten suosikkialue. Lentolan kauppakeskus upeine palveluineen sijaitsee ihan vieressä ja alueella on kaksikin omaa päiväkotia sekä ala- ja yläkoulu. Liutun uimaranta on kesäkeidas. Asumismuodot ovat moninaiset. Liikenneyhteydet ovat ihan huipussaan; Kangasalantietä kulkevat bussit nopeasti Tampereelle ja TKL:n bussi nro 1 kulkee Tampereen kautta aina Pirkkalan lentokentälle asti.

Tervetuloa Vatialaan, Liuttuun ja Nattariin!

Vatiala on muuten tyypillistä pientaloaluetta, mutta se sijaitsee vanhalla soranottoalueella, mikä kuoppineen muovaa maisemasta omintakeisen. Alueen palvelut ovat hyvällä mallilla – löytyy ala- ja yläkoulut, pankki, kauppoja, lounasravintola, kirjasto sekä muita pieniä liikkeitä ja palveluita. Vatialan itäpäässä sijaitsee Tampereen seurakuntien omistama Vatialan hautausmaa.

Liuttu on väljästi asuttu alue, jossa on paljon leikkipuistoja ja nurmialueita. Alueelta löytyy myös päiväkoti ja kesäpäivien riemuksi uimaranta. Rannalla on muun muassa lentopallokenttä, puisto ja kioski sekä paljon nurmialuetta. Laiturilla on hyppytorni. Kesäisin uimarannalla järjestetään myös uimaopetusta. Lähellä sijaitsevassa Nattarissa asuu myös paljon lapsiperheitä, ja alueella on hyvät liikenneyhteydet.


Vatiala, Liuttu ja Nattari lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (77 %) Vuokra-asunnot (21 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (44 %) Pientaloasunnot (56 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (3 %) Lapsettomat nuoret parit (3 %) Lapsiperheet (32 %) Aikuiset (35+ vuotta) (36 %) Eläkeläiset (26 %)

Väestö

Asukasluku 4703
Keski-ikä 38 vuotta
Keskitulo 3572 €/kk
Talouksien keskikoko 2,27 hlö
Asuntojen keskikoko 87,2 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2135 €/m²

Asuntoja: 2 215 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Vatiala, Liuttu ja Nattari kartalla

Tervetuloa asumaan Vatialaan, Liuttuun ja Nattariin!

Kiinnostuitko asumisesta Vatialassa, Liutussa tai Nattarissa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Vatialassa, Liutussa ja Nattarissa sekä niiden läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Vatialassa, Litussa tai Natarissa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä