Vahteristo & Kumpula, Riihimäki

Postinumerot: 11130

Vahteristo-Kumpula sisältää monipuolista luontoa

Vahteristo-Kumpulan alue sijaitsee muutaman kilometrin päässä Riihimäen keskustasta komean kuusimetsän suojissa. Vahteristosta löytyy Riihimäen ensimmäinen luonnonsuojelualue. Vahteriston suojelualue käsittää pääosan Vahteristonmäkeä ja Huhtimonmäen länsipuolen sekä itäreunan. Alue on monipuolinen luontokokonaisuus, jonka lehtomaisten kangasmetsien sopukoihin mahtuu pieniä suoalueita.

Tervetuloa Vahteristoon ja Kumpulaan!

Riihimäen keskustassa palveluja tarjoaa muun muassa kauppakeskus Atomi, jonka yhteydessä on Prisma ravintolamaailmoineen sekä parisen kymmentä erikoisliikettä. Virkistystä voi hakea puistoista ja luontopoluilta tai vanhemman arkkitehtuurin keskeltä esimerkiksi Rautatiepuistosta tai vanhan lasitehtaan alueilta Hyttikorttelista.Lasitehdas toimi Riihimäellä vuosina 1910-1990 ja nykyisin samassa rakennuksessa on Suomen lasimuseo.Muita kaupungin museoita ovat muun muassa metsästysmuseo ja taidemuseo. Kaupungissa toimii ammattiteatterin lisäksi nuorisoteatteri ja harrastelijateatteri. Joukkoon mahtuu myös Hämeen Reserviläissoittokunta ja hiljaisempaan harrastukseen kaupunginkirjasto. Riihimäellä järjestetään vuosittain useita ja erilaisia tapahtumiaRiihimäellä on kaksitoista peruskoulua. Esiopetusta järjestetään sekä päiväkotien että koulujen yhteydessä. Kaupunkiin mahtuu yksi päivälukio ja yksi aikuislukio. Lisäksi Riihimäellä on Suomen ympäristöopisto SYKLI, Hämeen ammattikorkeakoulun Riihimäen yksikkö, kansalaisopisto, kuvataidekoulu ja musiikkiopisto. Löytyy myös aikuiskoulutusta vartijan töihin.


Alue lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (67 %) Vuokra-asunnot (31 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (52 %) Pientaloasunnot (48 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (6 %) Lapsettomat nuoret parit (6 %) Lapsiperheet (34 %) Aikuiset (35+ vuotta) (36 %) Eläkeläiset (19 %)

Väestö

Asukasluku 9547
Keski-ikä 39 vuotta
Keskitulo 3241 €/kk
Talouksien keskikoko 2,16 hlö
Asuntojen keskikoko 80,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1709 €/m²

Asuntoja: 4 863 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Alue kartalla

Tervetuloa asumaan Vahteristoon ja Kumpulaan!

Kiinnostuitko asumisesta Vahteristossa tai Kumpulassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Vahteristossa ja Kumpulassa sekä niiden läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Vahteristossa tai Kumpulassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä