Uramo & Juppala & Petsamo & Sipusaari, Riihimäki

Postinumerot: 11120

Uramo, Juppala, Petsamo ja Sipusaari tarjoavat viihtyisää pientaloasumista

Uramo-Juppala-Petsamo-Sipusaari on suosittua aluetta Riihimäellä. Kotoisat pientalot ja puistomaiset kadut muodostavat turvallisen asuinalueen, josta ei ole pitkä matka keskustaan. Yhteydet moottoritielle ovat hyvät, joten halutessaan reissaaminen pääkaupunkiin tai kauemmaksi Suomeen on helppoa ja vaivatonta.

Tervetuloa Uramoon, Juppalaan, Petsamoon ja Sipusaareen!

Puistomaisen kaupungin keskustassa palveluja tarjoaa muun muassa kauppakeskus Atomi, jonka yhteydessä on Prisma ravintolamaailmoineen sekä parisen kymmentä erikoisliikettä. Virkistystä voi hakea puistoista ja luontopoluilta tai vanhemman arkkitehtuurin keskeltä esimerkiksi Rautatiepuistosta tai vanhan lasitehtaan alueilta Hyttikorttelista. Lasitehdas toimi Riihimäellä vuosina 1910–1990, ja nykyisin samassa rakennuksessa on Suomen lasimuseo. Muita kaupungin museoita ovat muun muassa metsästysmuseo ja taidemuseo. Kaupungissa toimii ammattiteatterin lisäksi nuorisoteatteri ja harrastelijateatteri. Joukkoon mahtuu myös Hämeen Reserviläissoittokunta ja hiljaisempaan harrastukseen kaupunginkirjasto. Riihimäellä järjestetään vuosittain useita ja erilaisia tapahtumia. Riihimäellä on kaksitoista peruskoulua. Esiopetusta järjestetään sekä päiväkotien että koulujen yhteydessä. Kaupunkiin mahtuu yksi päivälukio ja yksi aikuislukio. Lisäksi Riihimäellä on Suomen ympäristöopisto SYKLI, Hämeen ammattikorkeakoulun Riihimäen yksikkö, kansalaisopisto, kuvataidekoulu ja musiikkiopisto. Paikkakunnalta löytyy myös aikuiskoulutusta vartijan töihin.


Alue lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (72 %) Vuokra-asunnot (27 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (40 %) Pientaloasunnot (60 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (9 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (27 %) Aikuiset (35+ vuotta) (38 %) Eläkeläiset (23 %)

Väestö

Asukasluku 7106
Keski-ikä 42 vuotta
Keskitulo 3335 €/kk
Talouksien keskikoko 2,12 hlö
Asuntojen keskikoko 81,3 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1646 €/m²

Asuntoja: 3 602 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Alue kartalla

Tervetuloa asumaan Uramoon, Juppalaan, Petsamoon ja Sipusaareen!

Kiinnostuitko asumisesta näillä alueilla? Katso alta kaikki myytävät asunnot UramossaJuppalassa, Petsamossa ja Sipusaaressa sekä niiden läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Uramossa, Juppalassa, Petsamossa tai Sipusaaressa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä