Torpparinmäki, Helsinki

Postinumerot: 00690

Torpparinmäki on vehreä ja hyvien liikuntamahdollisuuksien äärellä

Torpparinmäki on vehreää aluetta. Lähistöllä on paljon hyviä liikuntamahdollisuuksia, kuten Paloheinän Golf, Keskuspuiston Haltialan osa peltoineen, aarnimetsineen ja kotieläinpuistoineen. Torpparinmäen asukasluku kasvoi huomattavasti 1980-luvun asuntomessujen jälkeen. Alueen rakentamisessa tavoitteena oli taloudellinen energiankäyttö ja yhteisöllisyyden tukeminen. Myös aurinkoenergian käyttö herätti kiinnostusta. 

Tervetuloa Torpparinmäkeen!

Torpparinmäki kuuluu Tuomarinkylän kaupunginosaan.  Torpparinmäessä on peruskoulu, jonka yhteydessä on ala- ja yläaste sekä nuorisotalo. Sen lisäksi Torpparinmäestä löytyy korttelitalo, jossa on kerho, seurakunna tiloja, päiväkoti ja koulu. Näsipuistossa on Vesa-Pekka Rannikon tekemä veistos Aamu. Torpparinmäellä kasvaa harvinaisia kasveja, kuten mätäshelmiköitä. Alueen naapurusto tarjoaa oivat ulkoilumahdollisuudet. Viereinen Haltiala peltoineen, aarnimetsineen ja kotieläinpuistoineen kuuluu Helsingin keskuspuistoon. Pienen matkan päässä on myös Paloheinän ulkoilumaja, josta lähtee monia reittejä läheiseen maastoon. Monet reiteistä ovat valaistuja. Heti Torpparinmäen kyljessä on golfkenttä, joka kuuluu Paloheinän Golfille. Tuusulanväylän eteläpuolelta Tuomarinkartanon alueelta löytyy ratsastustalleja. 


Torpparinmäki lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (72 %) Vuokra-asunnot (26 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (17 %) Pientaloasunnot (83 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (2 %) Lapsettomat nuoret parit (3 %) Lapsiperheet (39 %) Aikuiset (35+ vuotta) (33 %) Eläkeläiset (23 %)

Väestö

Asukasluku 2778
Keski-ikä 38 vuotta
Keskitulo 4637 €/kk
Talouksien keskikoko 2,60 hlö
Asuntojen keskikoko 92,3 m²
Asuntojen keskineliöhinta 3393 €/m²

Asuntoja: 1 109 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Torpparinmäki kartalla

Tervetuloa asumaan Torpparinmäkeen!

Kiinnostuitko asumisesta Torpparinmäessä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Torpparinmäessä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Torpparinmäessä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä