Tervakoski, Janakkala

Postinumerot: 12400

Muuttovoittoinen Tervakoski on lapsiperheiden suosiossa

Tervakoski on kylä, joka sijaitsee Janakkalan kunnassa. Muuttovoittoinen Tervakoski on houkutellut asukkaikseen erityisesti lapsiperheitä. Kunnan palveluista löytyvät päiväkodit, kirjastot, terveyskeskuksen ja koulut aina lukioon asti. Tervakosken tunnetuin kohde lienee Puuhamaa, joka vetää parhaimmillaan noin 5000 lasta päivässä. Puuhamaa työllistää nuoria kesätyöntekijöitä joka vuosi.

Tervetuloa Tervakoskeen!

Tervakosken kylä on ollut olemassa keskiajalta lähtien. Kylän kohdalla sijaitseva koski oli hyvä myllynpaikka, ja aikoinaan myllyt olivatkin maatalousyhteiskunnalle ratkaisevia toimintokeskuksia ja omistusoikeuden kiistojen aiheita.Muita Janakkalan taajamia ovat Turenki, Leppäkoski ja kirkonkylä nimeltään Tarinmaa. Janakkala sijaitsee Kanta-Hämeen maakunnassa ja kuuluu Hämeenlinnan seutukuntaan. Naapurikuntia ovat Hausjärvi, Loppi, Riihimäki ja hämeenlinna. Janakkalan kunnan sijainti on varsin keskeinen Helsingin ja Tampereen yhdistävän valtatie 3:n ja pääradan varrella. Janakkalan maisemaan vaikuttaa huomattavasti myös sen talouteen olennaisesti liittyvät kartanot.

 


Tervakoski lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (81 %) Vuokra-asunnot (17 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (34 %) Pientaloasunnot (66 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (3 %) Lapsettomat nuoret parit (2 %) Lapsiperheet (25 %) Aikuiset (35+ vuotta) (33 %) Eläkeläiset (39 %)

Väestö

Asukasluku 4711
Keski-ikä 42 vuotta
Keskitulo 3288 €/kk
Talouksien keskikoko 2,16 hlö
Asuntojen keskikoko 86,2 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1301 €/m²

Asuntoja: 2 430 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Tervakoski kartalla

Tervetuloa asumaan Tervakoskeen!

Kiinnostuitko asumisesta Tervakoskessa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Tervakoskessa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Tervakoskessa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä