Keskusta, Tampere

Postinumerot: 33100, 33200

Tampere on yksi Suomen suosituimmista kaupungeista

Tampere on Pirkanmaan maakuntakeskus, joka sijaitsee Näsijärven ja Pyhäjärven rannoilla. Tampere on lähikuntineen Suomen toiseksi suurin kaupunkialue. Yksi Tampereen tunnetuimmista kohteista lienee Särkänniemen huvipuisto; alueella seisoo Tampereen tunnusmerkiksi valmistunut Näsinneula, joka on Pohjoismaiden toiseksi korkein näköalatorni.

Alueen esittely
Asunnot Tampereella
Ota yhteyttä

Tervetuloa Tampereen keskustaan!

Tampereen keskustan läpi virtaava Tammerkoski jakaa Tampereen keskustan kahteen osaan ja on yksi kaupungin tunnusmerkeistä. Tammerkosken koskimaisema onkin nimetty yhdeksi Suomen kansallismaisemista. Sitä ympäröi muun muassa viihtyisä ja suosittu Koskipuisto. Tammerkosken läpi kulkee keskustan päävaylä Hämeenkatu, jonka ympärille sijoittuu satoja kauppoja ja ravintoloita. Tampereella kaikki on kävelymatkan päässä. 

Tampereen keskustan asukkaat saavat nauttia lukuisten torien ja puistojen lisäksi myös rikkaasta arkkitehtuurista - nähtävyyksinä muun muassa lukuisat kirkot, kuten Tuomiokirkko, Vanha kirkko, Aleksanterin kirkko ja Ortodoksinen kirkko sekä Keskustorin ympärille ja Hämeenkadun varrelle sijoittuvat rakennukset. Tampereen keskustasta löytyy myös runsaasti vanhoja tehdasrakennuksia, joissa asukkaita nykyään palvelevat ravintolat, liikeyritykset ja museot sekä elokuvateatteri. Osa tehdasaluiesta on muutettu myös asuinalueiksi. Tampere on historiallisesti Suomen ensimmäinen ja suurin teollisuuskaupunki.

Vuonna 2014 Taloustutkimuksen muuttohalukkuuskysely selvitti, että Tampere on Suomen vetovoimaisin kaupunki. Sijainnin ja viihtyvyyden lisäksi kaupungin valtteja olivat opiskelumahdollisuudet ja kulttuuripalvelut. Tampereella järjestetään jos jonkinlaisia kulttuuritapahtumia – esimerkiksi vuosittain lyhytelokuvajuhlat, Tampere Film Festival ja metallimusiikkifestivaali, vuorovuosin puolestaan Pispalan Sottiisi ja Tanssimania tuovat kansanmusiikin ja kansantanssien harrastajia paikalle. Kaupunkifestivaali Tammerfest on erityisesti nuorison suosima. Tampereella tapahtuu usein ja kaikkialla.

 

Tampereen keskusta lukuina

33100
33200

Asuminen

Asumismuoto

Omistusasunnot (44%)Vuokra-asunnot (54%)Muu asuminen (2%)

Asumistyyppi

Kerrostaloasunnot (95%)Pientaloasunnot (5%)

Taloudet

Nuoret yksinasuvat (13%)Lapsettomat nuoret parit (11%)Lapsiperheet (15%)Aikuiset (35+ vuotta) (36%)Eläkeläiset (25%)

Väestö

Asukasluku16793
Keski-ikä41 vuotta
Keskitulo2867 €/kk
Talouksien keskikoko1,63 hlö
Asuntojen keskikoko57,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta3803 €/m²

Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015
Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018

Tekstin lähde: Wikipedia

Tampereen keskusta kartalla

Ladataan karttaa...