Keskusta, Sotkamo

Postinumerot: 88600

Sotkamo on Kainuun maakunnan väriläiskä

Sotkamon tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Vuokatin vaarat ja Katinkullan lomakeskus, Naapurivaaran huvikeskus, luontopolut, hiidenportin kansallispuisto sekä Hiukan hiekkaranta. Tekemistä siis riittää tässä Pohjois-Suomessa sijaitsevassa kunnassa, joka on valittu vuonna 2000 Suomen luovimmaksi. Myös Sotkamon luonto ilman sen kummempia virikkeitä on tunnettu kauneudestaan.

Tervetuloa Sotkamon keskustaan!

Sotkamossa on kaksi taajamaa, kirkonkylä ja Vuokatti, joiden välillä on noin kuusi kilometriä. Sotkamon naapurikunnat ovat Kajaani, Kuhmo, Nurmes, Paltamo, Rautavaara, Ristijärvi, Sonkajärvi ja Valtimo.Sotkamon uskotaan saaneen nimensä muinaissuomalaisten pyhän linnun, sotkan, mukaan. Sotkamo tunnetaan erityisesti Vuokatista, joka näyttäytyy kunnan kasvupisteenä. Vuokatti on liikunta- ja urheiluharrastaka paratiisi, jossa talvilajeja voi harrastaa vaikka keskellä kesää hiihto- ja halfpipe-putkissa.Sotkamon luontoa sanotaan Suomen luonnonkauneimmaksi. Sotkamon tunnetuin näköalapaikka on Vuokatin vaarajonon pohjoisin vaara, Iso-Pölly, jolle avautuu näköälä kauneimpien järvien yli. Sotkamon keski- ja eteläosa on soista aluetta. Itä- ja kaakkoisosissa on rämeitä ja lännessä korpia. Metsät ovat kuusivaltaisia.


Sotkamo lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (73 %) Vuokra-asunnot (24 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (28 %) Pientaloasunnot (72 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (6 %) Lapsettomat nuoret parit (3 %) Lapsiperheet (20 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (38 %)

Väestö

Asukasluku 6463
Keski-ikä 47 vuotta
Keskitulo 2924 €/kk
Talouksien keskikoko 2,02 hlö
Asuntojen keskikoko 85,2 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1202 €/m²

Asuntoja: 3 567 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Sotkamon keskusta kartalla

Sotkamossa sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Sotkamon keskustaan!

Kiinnostuitko asumisesta Sotkamon keskustassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Sotkamon keskustassa ja sen lähistöllä.

Kiinnostuitko asumisesta Sotkamon keskustassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä