Simonkylä, Vantaa

Postinumerot: 01350

Simonkylä on lapsiperheiden suosiossa

Simonkylä sijaitsee Tikkurilan pohjoispuolella. Alue koostuu Simonmetsän, Simonkallion, Simonsillan ja Malminiityn kerrostaloalueista sekä niiden välisistä omakotitaloalueista. Simonkylänpuistosta löytyy virkistysalue, jonka lenkkipolut aurataan talvisin hiihtoladuiksi. Samalta seudulta löydät Hiirilammet ja Hiiriharjun tekomäen, josta lapset saavat talvisin pulkkamäen. Simonmetsässä on jalkapallo- ja sulkapallokenttiä sekä frisbeegolf-rata.

Tervetuloa Simonkylään!

Vuosina 1965-1966 rakennettu Simonmetsän kerrostaloalue suunniteltiin pääkaupunkiseudulle mallilähiöksi suurine viheralueineen ja maastoon sovitettuine kerrostaloineen. Simonkylän palveluihin kuuluu Simonkylän ja Simonkallion ostoskeskukset, alakoulu, yläkoulu, erityispäiväkoti sekä vanhainkoti, Simonkoti. Entinen Simonkylän lukio on liitetty Tikkurilan lukioon. Simonkylän lähialueita ovat Ruskeasanta, Ilola, Viertola, Koivukylä ja Hiekkaharju. Bussiyhteydet vievät niin keskustan, Tikkurilan kuin länsivantaankin suuntaan. Pitkä matka ei siis ole Tikkurilaankaan, mistä löytyy laajat harrastus- ja palvelumahdollisuudet. Alueen länsiosassa, lähellä Kylmäojaa, on kaupungin viheryksikön ja ympäristökeskuksen yhdessä toteuttama niittyalue.


Simonkylä lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (52 %) Vuokra-asunnot (47 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (73 %) Pientaloasunnot (27 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (13 %) Lapsettomat nuoret parit (6 %) Lapsiperheet (24 %) Aikuiset (35+ vuotta) (36 %) Eläkeläiset (21 %)

Väestö

Asukasluku 9904
Keski-ikä 38 vuotta
Keskitulo 3230 €/kk
Talouksien keskikoko 2,00 hlö
Asuntojen keskikoko 67,6 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2729 €/m²

Asuntoja: 5 266 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Simonkylä kartalla

Tervetuloa asumaan Simonkylään!

Kiinnostuitko asumisesta Simonkylässä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Simonkylässä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Simonkylässä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä