Siltamäki, Helsinki

Postinumerot: 00740

Siltamäki on vireä lähiö, josta pidetään hyvää huolta

Siltamäki on yksi hienoimmista esimerkeistä 1970-luvun lähiörakentamisesta. Arkkitehti Pentti Aholan suunnittelema alue on säilynyt poikkeuksellisen hyvin pitkäjänteisten asukkaiden, taloyhtiöiden ja isännöitsijän ansiosta. Siltamäessä toimii Siltamäen nuorisoseura ry, jonka tarkoitus on mm. herättää ja pitää vireillä asukkaiden – erityisesti lasten ja nuorten – toimintaa kotiseudun ja ihmiskunnan hyväksi.

Tervetuloa Siltamäkeen!

Siltamäki kuuluu Suutarilan kaupunginosaan. Siltamäessä on oma ostoskeskus, josta löytyy päivittäistavarakaupan lisäksi muun muassa uimahalli, apteekki, parturi-kampaamo, pizzeria ja kioski. Viereiseltä Töyrynnummen osa-alueelta löytyy muun muassa kolme päiväkotia, Töyrynnummen ala-aste ja Suutarilan yläaste. Useat eri bussilinjat liikennöivät Suutarilan alueella, ja matka Siltamäestä Helsingin keskustaan vie vajaat 40 minuuttia.
Keravanjoki ja sen rantapuisto ovat Siltamäen maiseman keskeinen elementti ja virkistysalue. Töyrynummen tiivis pientaloasutus puolestaan muistuttaa keskieurooppalaista esikaupunkia.


Siltamäki lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (63 %) Vuokra-asunnot (35 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (50 %) Pientaloasunnot (50 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (5 %) Lapsettomat nuoret parit (6 %) Lapsiperheet (29 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (27 %)

Väestö

Asukasluku 10201
Keski-ikä 39 vuotta
Keskitulo 3581 €/kk
Talouksien keskikoko 2,31 hlö
Asuntojen keskikoko 77,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2774 €/m²

Asuntoja: 4 627 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Siltamäki kartalla

Tervetuloa asumaan Siltamäkeen

Kiinnostuitko asumisesta Siltamäessä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Siltamäessä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Siltamäessä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä