Sörnäinen, Helsinki

Postinumerot: 00500, 00580

Sörnäinen tarjoaa kaupunkilaista ja merellistä tunnelmaa

Sörnäinen kuuluu Kallion peruspiiriin ja sijaitsee itäisessä kantakaupungissa. Kaupunginosa jakautuu vuodesta 2013 lähtien neljään osa-alueeseen, jotka ovat Vilhonvuori, Kalasatama, Sompasaari ja Hanasaari. Sörnäisissä kaikki on lähellä. Liikenneyhteydet palvelevat kattavasti useisiin eri suuntiin – keskustaan pääsee nopeasti metrolla, bussilla, raitiovaunulla tai halutessaan kävellen alle puolessa tunnissa. Palvelut ovat käsillä, ja ulkoilemaan pääsee puistojen ja merenlahtien ympäristöön.

Tervetuloa Sörnäisiin!

Kalasatamassa toimii oppilaitoksia, museoita ja Suvilahden kulttuurikeskus. Alueelle rakennetaan parhaillaan lisää asuinkortteleita ja toimitiloja sekä muun muassa rantapromenadia, joka tulee kiertelemään rantoja ja kanavia. Kalasatama pyritään pitämään mahdollisimman viihtyisänä alueena silloinkin, kun rakennustyöt ovat kesken; lähiympäristöä on koristeltu väliaikaisilla ja pysyvillä taideteoksilla. Ympäristötaide on luovaa ja käytännöllistä – veistos voi olla istuin tai kadun pinta taiteilijan suunnittelema. Myös Kalasatamassa on oma metroasema.

Vilhonvuoren alue käsittää suurimman osa Hämeentien ja Sörnäisten rantatien välisistä kortteleista sekä meren rannalla sijaitsevan Merihaan. Alue on vanhastaan olut teollisuusaluetta, mutta viimevuosikymmeninä se on alkanut muuttua asunto- ja toimistoalueeksi.

Sompasaari yhdistettiin aikoinaan mantereeseen täyttömaalla, joten nimestään huolimatta alue on nykyään niemi. Myös Sompasaaren alueelle on tehty viimeaikoina uudistuksia ja sitä rakennetaan yhä. Kalasataman metroasema on kävelymatkan päässä. Läheisiä saaria ovat Mustikkamaa ja Korkeasaari.

Hanasaaren alue puolestaan on suurimmaksi osaksi voimalaitosaluetta. Alueen nimi on peräisin samalla paikalla sijainneeste täyttömaan alle jääneestä saaresta.


Sörnäinen lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (37 %) Vuokra-asunnot (60 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (100 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (34 %) Lapsettomat nuoret parit (10 %) Lapsiperheet (5 %) Aikuiset (35+ vuotta) (40 %) Eläkeläiset (11 %)

Väestö

Asukasluku 12618
Keski-ikä 37 vuotta
Keskitulo 2456 €/kk
Talouksien keskikoko 1,41 hlö
Asuntojen keskikoko 39,4 m²
Asuntojen keskineliöhinta 6052 €/m²

Asuntoja: 9 707 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (32 %) Vuokra-asunnot (67 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (99 %) Pientaloasunnot (1 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (10 %) Lapsettomat nuoret parit (12 %) Lapsiperheet (24 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (21 %)

Väestö

Asukasluku 2721
Keski-ikä 37 vuotta
Keskitulo 3609 €/kk
Talouksien keskikoko 2,03 hlö
Asuntojen keskikoko 60,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 6292 €/m²

Asuntoja: 1 413 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Sörnäinen kartalla

Tervetuloa asumaan Sörnäisiin!

Kiinnostuitko asumisesta Sörnäisissä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Sörnäisissä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Sörnäisissä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä