Sörnäinen, Helsinki

Postinumerot: 00500, 00580

Sörnäinen tarjoaa kaupunkilaista ja merellistä tunnelmaa

Sörnäinen kuuluu Kallion peruspiiriin ja sijaitsee itäisessä kantakaupungissa. Kaupunginosa jakautuu vuodesta 2013 lähtien neljään osa-alueeseen, jotka ovat Vilhonvuori, Kalasatama, Sompasaari ja Hanasaari. Sörnäisissä kaikki on lähellä. Liikenneyhteydet palvelevat kattavasti useisiin eri suuntiin – keskustaan pääsee nopeasti metrolla, bussilla, raitiovaunulla tai halutessaan kävellen alle puolessa tunnissa. Palvelut ovat käsillä, ja ulkoilemaan pääsee puistojen ja merenlahtien ympäristöön.

Alueen esittely
Asunnot Sörnäisissä
Ota yhteyttä

Tervetuloa Sörnäisiin!

Kalasatamassa toimii oppilaitoksia, museoita ja Suvilahden kulttuurikeskus. Alueelle rakennetaan parhaillaan lisää asuinkortteleita ja toimitiloja sekä muun muassa rantapromenadia, joka tulee kiertelemään rantoja ja kanavia. Kalasatama pyritään pitämään mahdollisimman viihtyisänä alueena silloinkin, kun rakennustyöt ovat kesken; lähiympäristöä on koristeltu väliaikaisilla ja pysyvillä taideteoksilla. Ympäristötaide on luovaa ja käytännöllistä – veistos voi olla istuin tai kadun pinta taiteilijan suunnittelema. Myös Kalasatamassa on oma metroasema.

Vilhonvuoren alue käsittää suurimman osa Hämeentien ja Sörnäisten rantatien välisistä kortteleista sekä meren rannalla sijaitsevan Merihaan. Alue on vanhastaan olut teollisuusaluetta, mutta viimevuosikymmeninä se on alkanut muuttua asunto- ja toimistoalueeksi.

Sompasaari yhdistettiin aikoinaan mantereeseen täyttömaalla, joten nimestään huolimatta alue on nykyään niemi. Myös Sompasaaren alueelle on tehty viimeaikoina uudistuksia ja sitä rakennetaan yhä. Kalasataman metroasema on kävelymatkan päässä. Läheisiä saaria ovat Mustikkamaa ja Korkeasaari.

Hanasaaren alue puolestaan on suurimmaksi osaksi voimalaitosaluetta. Alueen nimi on peräisin samalla paikalla sijainneeste täyttömaan alle jääneestä saaresta.

Sörnäinen lukuina

00500
00580

Asuminen

Asumismuoto

Omistusasunnot (37%)Vuokra-asunnot (60%)Muu asuminen (3%)

Asumistyyppi

Kerrostaloasunnot (100%)

Taloudet

Nuoret yksinasuvat (34%)Lapsettomat nuoret parit (10%)Lapsiperheet (5%)Aikuiset (35+ vuotta) (40%)Eläkeläiset (11%)

Väestö

Asukasluku12618
Keski-ikä37 vuotta
Keskitulo2456 €/kk
Talouksien keskikoko1,41 hlö
Asuntojen keskikoko39,4 m²
Asuntojen keskineliöhinta6052 €/m²

Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015
Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018

Tekstin lähde: Wikipedia

Sörnäinen kartalla

Ladataan karttaa...