Säynätsalo, Jyväskylä

Postinumerot: 40900

Säynätsalo on tunnettu kansainvälisestä arkkitehtuurista

Säynätsalo on Päijänteen ympäröimä kaupunginosa. Jyväskylän saaristokaupunkinakin tunnettu alue muodostuu kolmesta saaresta, pääsaaresta Säynätsalosta, Lehtisaaresta ja isosta osaa Muuratsalon saarta. Luonto on ehdottomasti Säynätsalon valttikortti. Se tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ja harrastamiseen ympäri vuoden.

Tervetuloa Säynätsaloon!

Säynätsalo on pitkään ollut veneilijöiden suosiossa. Päijänteelle kulkeva laivaliikenne pysähtyy tarvittaessa myös Säynätsalossa. Jyväskylän Venesataman purjevenesatama sijaitsee Juurikkasaaressa, jossa myös järjestetään joka kesäiset purjehduskilpailut. Säynätsalo tunnetaan myös arkkitehtuuristaan ja sen ympäristö on kulttuurihistoriallisesti arvokasta. Erityisesti Alvar Aalto on tuonut Säynätsalolle kunniaa. Kansainvälisesti tunnetuimmat kohteet ovat arkkitehdin punatiilikauden arvostetuimpia teoksia – Säynätsalon kunnantalo ja Muuratsalon koetalo 1950-luvulta. Säynätsalo on erityisesti arkkitehtien ja alan opiskelijoiden suosima matkakohde.


Säynätsalo lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (77 %) Vuokra-asunnot (22 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (36 %) Pientaloasunnot (64 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (6 %) Lapsettomat nuoret parit (3 %) Lapsiperheet (24 %) Aikuiset (35+ vuotta) (36 %) Eläkeläiset (30 %)

Väestö

Asukasluku 3326
Keski-ikä 43 vuotta
Keskitulo 3330 €/kk
Talouksien keskikoko 2,16 hlö
Asuntojen keskikoko 86,3 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1424 €/m²

Asuntoja: 1 659 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Säynätsalo kartalla

Tervetuloa asumaan Säynätsaloon!

Kiinnostuitko asumisesta Säynätsalossa? Katso alta kaikki myytävät asunnot.

Kiinnostuitko asumisesta Säynätsalossa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä