Ryttylä, Hausjärvi

Postinumerot: 12310

Ryttylä sopii rauhallisuudesta ja luonnosta pitäville

Ryttylä kuuluu Kanta-Hämeessä sijaitsevan Hausjärven kuntaan. Taajama sijaitsee Riihimäki-Tampere-radan varrella. Ryttylän lävitse virtaava Puujoki kantaa aina Kernaalanjärvelle ja sieltä eteenpäin Vanajavedelle asti. Paikallista harrastustoimintaa ja aktiviteetteja löytää muun muassa vapaapalokunnasta, työväenyhdistyksestä, kunnan ylläpitämältä urheilukentältä tai vuonna 2013 kylään saadulta frisbeegolf-radalta.

Tervetuloa Ryttylään!

Ryttylässä kulkee kymmenkunta junavuoroa sekä Tampereen että Helsingin suuntaan. Myös linja-autoliikenne on säännöllistä. Juna kuljettaa Ryttylästä Riihimäellä noin 15 minuutissa. Ryttylässä on oma terveyskeskus neuvola- ja hammashoitopalveluineen. Muut kunnalliset palvelut sijaitsevat Oitissa ja terveydenhuoltopalvelut Riihimäellä. Ryttylässä toimii myös apteekki, kaksi elintarvikekauppaa, ravintola, kampaamo, kahvila, autokrojaamo- ja varaosaliike sekä huoltoasema. Vuonna 1997 Ryttylä valittiin Kanta-Hämeen vuoden kyläksi. Ryttylän päiväkoti- ja koulukeskus järjestää esiopetuksen ja luokkien 1-6 opinnot. Yläaste ja lukio sijaitsevat Oitissa. Koulukeskuksen yhteydessä toimii jääkiekkokaukalo. Pulikoimaan pääsee Ykslammen uimarannalla, jonka luota löytyy myös vapaassa käytössä oleva grillikota. Yksilammilta lähtevä pururata tarjoaa talvisin hiihtoladut.

 


Ryttylä lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (79 %) Vuokra-asunnot (20 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (12 %) Pientaloasunnot (88 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (3 %) Lapsettomat nuoret parit (3 %) Lapsiperheet (23 %) Aikuiset (35+ vuotta) (39 %) Eläkeläiset (33 %)

Väestö

Asukasluku 1873
Keski-ikä 41 vuotta
Keskitulo 3310 €/kk
Talouksien keskikoko 2,28 hlö
Asuntojen keskikoko 86,6 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1174 €/m²

Asuntoja: 904 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Ryttylä kartalla

Tervetuloa asumaan Ryttylään!

Kiinnostuitko asumisesta Ryttylässä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Ryttylässä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Ryttylässä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä