Runosmäki, Turku

Postinumerot: 20360

Runosmäki sijaitsee pyöräilymatkan päässä keskustasta

Runosmäki sijaitsee Turun pohjoisosassa ja keskusta on pyöräilymatkan päässä (n. neljän kilometrin matka). Runosmäki on Turun suurin kaupunginosa, jonka lähiöön kuuluvat vanhan Runosmäen lisäksi Palli, Kiikku ja Aurinkolaakso. 

Tervetuloa Runosmäkeen!

Runosmäen luonto on kaunista ja metsäistä. Nähtävyyksiin kuuluu mm. Nunnavuoren kivikko eli Pirunpelto, joka on yksi Turun luonnonsuojelualueista. Lisäksi Mustalampi ja Pomponrahkan suoalue ovat näkemisen arvoisia. Mustalammen vieressä on leikkipaikka ja huvimaja. Runosmäessä on sienenmuotoinen Parolanpuiston vesitorni. Runosmäen alueelta löytyvät mm. vanhainkoti, sosiaali- ja terveyskeskus, kirjasto ja nuorisotaloKoulut. Lisäksi kaupat, päiväkodit, pizzeriat ovat ihan vieressä. Runosmäen lenkkeilymaastot ovat Turun parhaita ja alueelta löytyy erilaisia liikuntatiloja. Nunnavuoressa sijaitseva kuntorata on 1,7 km pitkä.

 


Runosmäki lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (54 %) Vuokra-asunnot (43 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (86 %) Pientaloasunnot (14 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (9 %) Lapsettomat nuoret parit (9 %) Lapsiperheet (27 %) Aikuiset (35+ vuotta) (35 %) Eläkeläiset (21 %)

Väestö

Asukasluku 11097
Keski-ikä 45 vuotta
Keskitulo 2419 €/kk
Talouksien keskikoko 1,76 hlö
Asuntojen keskikoko 66,1 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1428 €/m²

Asuntoja: 6 687 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Runosmäki kartalla

Tervetuloa asumaan Runosmäkeen!

Kiinnostuitko asumisesta Runosmäessä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Runosmäessä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Runosmäessä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä