Keskusta, Rovaniemi

Postinumerot: 96100, 96200

Kaunis Rovaniemi on vilkas opiskelijakaupunki

Rovaniemen kaupunkialue sijaitsee Kemi- ja Ounasjokien liittymäkohdassa. Sitä rajoittaa kolme korkealle kohoavaa vaaraa: lännessä Korkalovaara, idässä Kemijoen takana Ounasvaara ja pohjoisessa jokien yhtymäkohdan takana Syväsenvaara. Kaupunkialueella Kemijoen yli johtaa kolme siltaa. Vuonna 1933 valmistunut arkkitehti Oiva Kallion suunnittelema asemakaava oli alkanut luoda kauppalalle kaupunkimaista ilmettä. Liikuntamahdollisuudet ovat Rovaniemellä huimat!

Tervetuloa Rovaniemen keskustaan!

Nykyään Rovaniemen kaupunkikuva muistuttaa tavallista suomalaista kaupunkia ostoskeskuksineen vaikkakin sen erikoislaadusta muistuttaa, eräiden keskeisten julkisten rakennusten arkkitehtuurin lisäksi, joet, vaarat ja pohjoisen omaleimainen luonnonvalon.  Kalastuksen ystäville, lähistöltä löytyy Kemijoessa sijaitseva Olkkakoski. Koski on lyhyehkö, mutta leveä. Keskustan tuntumassa, Veitikanharjun eteläpuolella sijaitsee pieni, matala ja rehevä Harjulampi, yksi Suomen sadasta parhaasta lintukohteesta. Rovaniemen keskustan tuntumassa on Suomen ja Euroopan unionin pohjoisin yliopisto ja ammattikorkeakoulu. Toisen asteen ammatillisia oppilaitoksia Rovaniemellä ovat Lapin ammattiopisto ja Lapin urheiluopisto.  Rovaniemellä on myös useita teattereita sekä aktiivista kansantanssiperinnettä. Alueella asuvien ihmisten mielestä Rovaniemi on hyvä ja turvallinen asuinpaikka jota pidetään kaupunkilaisten keskuudessa yhtenä kaupungin parhaista asuinalueista. Paikallisten mielestä Rovaniemen alueella julkinen liikenne on sujuvaa.

 


Rovaniemin keskusta lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (42 %) Vuokra-asunnot (56 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (84 %) Pientaloasunnot (16 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (20 %) Lapsettomat nuoret parit (6 %) Lapsiperheet (12 %) Aikuiset (35+ vuotta) (32 %) Eläkeläiset (29 %)

Väestö

Asukasluku 9922
Keski-ikä 43 vuotta
Keskitulo 2351 €/kk
Talouksien keskikoko 1,62 hlö
Asuntojen keskikoko 58,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1895 €/m²

Asuntoja: 6 833 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (46 %) Vuokra-asunnot (50 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (89 %) Pientaloasunnot (11 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (20 %) Lapsettomat nuoret parit (7 %) Lapsiperheet (11 %) Aikuiset (35+ vuotta) (32 %) Eläkeläiset (30 %)

Väestö

Asukasluku 4978
Keski-ikä 43 vuotta
Keskitulo 2497 €/kk
Talouksien keskikoko 1,61 hlö
Asuntojen keskikoko 60,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1775 €/m²

Asuntoja: 3 458 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Rovaniemen keskusta kartalla

Rovaniemen keskustassa sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Rovaniemen keskustaan!

Kiinnostuitko asumisesta Rovaniemen keskustassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Rovaniemen keskustassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Rovaniemen keskustassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä