Keskusta, Riihimäki

Postinumerot: 11100

Riihimäki on rautatien ympärille syntynyt kaupunki

Riihimäki sijaitsee Suomen pääradan varrella Etelä-Suomessa. Riihimäen taajama on syntynyt rautatieaseman ympärille ja on ollut jo pitkään ollut tärkeä risteysasema. Naapurikuntiin lukeutuu Hyvinkää, Hausjärvi, Janakkala sekä Loppi. Riihimäki tunnetaan varuskunnastaan ja lasista. Kulttuuria löytyy museoista, ja eräelämän ystävien vakiokohde on joka toinen vuosi järjestettävät Kansainväliset Erämessut.

Tervetuloa Riihimäen keskustaan!

Puistomaisen kaupungin keskustassa palveluja tarjoaa muun muassa kauppakeskus Atomi, jonka yhteydessä on Prisma ravintolamaailmoineen sekä parisen kymmentä erikoisliikettä. Virkistystä voi hakea puistoista ja luontopoluilta tai vanhemman arkkitehtuurin keskeltä esimerkiksi Rautatiepuistosta tai vanhan lasitehtaan alueilta Hyttikorttelista.Lasitehdas toimi Riihimäellä vuosina 1910-1990 ja nykyisin samassa rakennuksessa on Suomen lasimuseo.Muita kaupungin museoita ovat muun muassa metsästysmuseo ja taidemuseo. Kaupungissa toimii ammattiteatterin lisäksi nuorisoteatteri ja harrastelijateatteri. Joukkoon mahtuu myös Hämeen Reserviläissoittokunta ja hiljaisempaan harrastukseen kaupunginkirjasto. Riihimäellä järjestetään vuosittain useita ja erilaisia tapahtumiaRiihimäellä on kaksitoista peruskoulua. Esiopetusta järjestetään sekä päiväkotien että koulujen yhteydessä. Kaupunkiin mahtuu yksi päivälukio ja yksi aikuislukio. Lisäksi Riihimäellä on Suomen ympäristöopisto SYKLI, Hämeen ammattikorkeakoulun Riihimäen yksikkö, kansalaisopisto, kuvataidekoulu ja musiikkiopisto. Löytyy myös aikuiskoulutusta vartijan töihin.

 


Riihimäki lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (58 %) Vuokra-asunnot (39 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (82 %) Pientaloasunnot (18 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (8 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (25 %) Aikuiset (35+ vuotta) (37 %) Eläkeläiset (27 %)

Väestö

Asukasluku 6649
Keski-ikä 47 vuotta
Keskitulo 2642 €/kk
Talouksien keskikoko 1,62 hlö
Asuntojen keskikoko 62,2 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1705 €/m²

Asuntoja: 4 507 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Riihimäki kartalla

Riihimäellä sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Riihimäen keskustaan!

Kiinnostuitko asumisesta Riihimäen keskustassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Riihimäen keskustassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Riihimäen keskustassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä