Rajamäki, Nurmijärvi

Postinumerot: 05200

Rajamäki on rauhallinen taajama 

Rajamäki on Nurmijärven kunnan kolmanneksi suurin kylä. Se hyötyy tehdasteollisuudesta sekä Hyvinkään ja Helsingin läheisyydestä. Rajamäellä järjestetään vuosittain Rajamäen kyläpäivä, joka on koko perheen markkinatapahtuma, joka levittäytyy koko Rajamäen keskustan alueelle. Rajamäki on muun Nurmijärven tapaan pientalovaltaista, mutta mahtuu joukkoon myös kerrostaloja.

Tervetuloa Rajamäkeen!

Rajamäellä on oma peruskoulu. Ala-astetta Rajamäellä käy noin 560 oppilasta ja yläastetta noin 450. Yksi Nurmijärven kolmesta lukiosta sijaitsee Rajamäellä. Taajamassa sijaitsee myös Nurmijärven kunnan sivukirjasto ja uimahalli. Hieman taajamasta sivussa on hautausmaa, jolla on vuonna 1969 valmistunut siunauskappeli. Entisessä Alkon omistamassa Matkun kartanossa toimii nykyisin Työtehoseuran opetuskeskus.Rajamäen kirkko on Erkki Huttusen suunnittelema ja vuonna 1938 valmistunut. Kirkolla on säännöllistä seurakuntatoimintaa – messuja sekä päiväkerhotoimintaa.Rajamäen rautatieasemalla on kuvattu kohtauksia Yöjuna-nimiseen suomalaiseen jännityselokuvaan, joka valmistui vuonna 1996. Muun muassa Nurmijärven Uutiset on mukana järjestämässä Rajamäen Kyläpäivää, joka on kuluneina vuosina sisältänyt esimerkiksi nurmijärveläisten urheiluseurojen lajiesittelyjä, lajikokeiluja ja näytöksiä sekä lapsille maksuton temppurata.

 


Rajamäki lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (76 %) Vuokra-asunnot (22 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (23 %) Pientaloasunnot (77 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (5 %) Lapsettomat nuoret parit (3 %) Lapsiperheet (35 %) Aikuiset (35+ vuotta) (35 %) Eläkeläiset (24 %)

Väestö

Asukasluku 6742
Keski-ikä 37 vuotta
Keskitulo 3935 €/kk
Talouksien keskikoko 2,46 hlö
Asuntojen keskikoko 93,3 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1993 €/m²

Asuntoja: 2 878 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Rajamäki kartalla

Rajamäessä sinua palvelee

Kauppakeskus Viiri, Klaukkalantie 55, 01800 Nurmijärvi Klaukkala

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Rajamäkeen!

Kiinnostuitko asumisesta Rajamäessä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Rajamäessä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Rajamäessä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä