Pyynikki, Tampere

Postinumerot: 33230

Pyynikki tarjoaa luonnon rauhaa keskustan kupeessa

Pyynikki on metsäinen kaupunginosa Tampereella. Kauniiden ja rauhallisten maisemien keskeltä pääsee vain muutaman korttelin kiertämällä keskustan vilinään. Talvisin Pyynikin metsien hiihtoladut ovat valaistuja, ja kesäisin pääsee rentoutumaan kaupunginosan omalle hiekkarannalle.

Tervetuloa Pyynikille!

Pyynikin kesäteatteri on toiminut Tampereella vuodesta 1955 lähtien. Suosionsa osoittanut ulkoteatteri sai katoksen vuonna. Pyörivässä katsomossa on peräti 836 katsojapaikkaa. Muita näkemisen arvoisia paikkoja ovat Pyynikin näkötorni ja sen kahvila, joka on tunnettu maukkaista munkeistaan. Kahvilan sijainti maailman korkeimman soraharjun laelle rakennetun näkötornin juurella tekee siitä persoonallisen ja omaleimaisen jo pelkästään maisemien perusteella. Pyynikin näkötornista avautuvat näkymät Tampereen keskustan, Pyhäjärven ja Näsijärven suuntiin.


Pyynikki lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (60 %) Vuokra-asunnot (37 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (97 %) Pientaloasunnot (3 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (14 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (23 %) Aikuiset (35+ vuotta) (37 %) Eläkeläiset (23 %)

Väestö

Asukasluku 5968
Keski-ikä 46 vuotta
Keskitulo 3193 €/kk
Talouksien keskikoko 1,67 hlö
Asuntojen keskikoko 63,6 m²
Asuntojen keskineliöhinta 3350 €/m²

Asuntoja: 3 857 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Pyynikki kartalla

Tervetuloa asumaan Pyynikille!

Kiinnostuitko asumisesta Pyynikillä?

Kiinnostuitko asumisesta Pyynikillä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä