Puurtila, Varkaus

Postinumerot: 78310

Puurtila on luonnonläheinen ja rauhallinen asuinalue

Puurtilaan mennään Komminselän siltaa pitkin. Se on yksi Suomen suurimmista silloista, sen korkeus on 4,5 metriä ja pituus 480 metriä. Puurtilassa sijaitsee mm. Varkauden vuoden 1991 asuntomessualue.  Puurtilassa on myös paljon vanhaa asututusta ja moni talo siellä sijaitsee rannassa. Muutoinkin vesistöt hallitsevat koko Varkauden kaupunkikuvaa.  

Tervetuloa Puurtilaan!

Puurtilaan mennään Komminselän siltaa pitkin. Se on yksi Suomen suurimmista silloista, sen korkeus on 4,5 metriä ja pituus 480 metriä. Puurtilassa sijaitsee vuoden 1991 asuntomessualueen lisäksi myös paljon vanhaa asutusta, maatiloja alueella on ollut jo 1500-luvulta saakka. Puurtilassa on myös oma ala-aste.

Vuoden 1991 asuntomessut järjestettiin Varkaudessa. Puurtilaan rakennettiin silloin 110 asuntoa. Keskeisenä teemana oli rantarakentaminen. Rakentaminen toteutettiin omarantaisina erillistaloina sekä järjestäjien kutsumana ”sinisenä laguunikorttelina”. Rantakortteliin tuli myös yhteisiä laituri- ja huvimajatiloja. Puurtilassa monet talot sijaitsevatkin rannassa. Muutoinkin vesistöt hallitsevat koko Varkauden kaupunkikuvaa.


Puurtila lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (84 %) Vuokra-asunnot (11 %) Muu asuminen (5 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (7 %) Pientaloasunnot (93 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (4 %) Lapsettomat nuoret parit (3 %) Lapsiperheet (28 %) Aikuiset (35+ vuotta) (38 %) Eläkeläiset (27 %)

Väestö

Asukasluku 1164
Keski-ikä 42 vuotta
Keskitulo 3557 €/kk
Talouksien keskikoko 2,30 hlö
Asuntojen keskikoko 103,0 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1249 €/m²

Asuntoja: 566 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Puurtila kartalla

Varkaudessa sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Puurtilaan!

Kiinnostuitko asumisesta Puurtilassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Puurtilassa ja sen lähistöllä.

Kiinnostuitko asumisesta Puurtilassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä