Puijonlaakso, Kuopio

Postinumerot: 70200

Monipuolisten liikuntapalvelujen Puijonlaakso!

Jo nimi Puijonlaakso kertoo, että nyt ollaan savon sydämessä Kuopiossa. Asuinalue sijaitsee noin kaksi kilometriä kuuluisalta Kuopion torilta luoteeseen, aivan Puijon mäen vieressä. Liikuntamahdollisuudet Puijonlaaksossa ovat erinomaiset. Lenkkeilypolkuja, latuja ja opastettuja luontopolkuja löytyy Puijolta paljon. Useisiin väestönsuojiin on tehty harjoitussaleja voimailulajeille ja nyrkkeilylle. Alueella on myös Sammakkolammen lähikalastusalue ja uimaranta. Savisaaren ratsastuskeskus sijaitsee aivan Puijonlaakson vieressä. Unohtaa ei sovi myöskään Puijon hiihtostadionia ja mäkihyppyrinnettä, jossa järjestetään vuosittain mäkihypyn maailmancupin osakilpailu. Myös läheinen Antikkalan laskettelurinne, Antikkalan mäellä sijaitseva golf-kenttä sekä upouusi Puijon pesäpallostadion monipuolistavat Puijonlaakson liikunta- ja urheilutarjontaa. Alueen reunalla sijaitseva Kuopio-halli tarjoaa monipuolisia liikuntapalveluja mm. yleisurheilusta kuntosaliin sekä kiipeilyyn. Kuopio-hallin vieressä sijaitsevat myös uima-, keila- ja jäähallit.

Alueen esittely
Asunnot Puijonlaaksossa
Ota yhteyttä

Tervetuloa Puijonlaaksoon!

Alue on rakennettu pääosin 1960−1970-luvuilla ja alueen asuntokanta koostuu valtaosaltaan kerrostaloista. Alueelta on hyvät yhteydet joka suuntaan. Ydinkeskusta on kävely- ja pyöräilyetäisyydellä ja useamman kerran tunnissa kulkevat bussit vievät helposti keskustaan ja muihin kaupunginosiin.

Puijonlaaksossa on monipuolinen kauppakeskus ja alueen palveluvarustus on erittäin hyvä. Omalla alueella on lääkäripalvelut, apteekki, päiväkoteja, nuorisotiloja, ala-asteen koulu, kirjasto, kauppoja, hotelli, pankki ja pankkiautomaatteja, pizzerioita, kampaamoja, eläinlääkäriasema sekä Kuopion matkailu- ja ravitsemisalan oppilaitos Savonia.
Puijonlaaksoon kuuluu myös osa Savilahdessa sijaitsevasta Itä-Suomen yliopistosta ja koko Kuopion yliopistollinen sairaala..

Puijonlaakso lukuina

70200

Asuminen

Asumismuoto

Omistusasunnot (44%)Vuokra-asunnot (55%)Muu asuminen (1%)

Asumistyyppi

Kerrostaloasunnot (92%)Pientaloasunnot (8%)

Taloudet

Nuoret yksinasuvat (17%)Lapsettomat nuoret parit (8%)Lapsiperheet (14%)Aikuiset (35+ vuotta) (30%)Eläkeläiset (31%)

Väestö

Asukasluku6612
Keski-ikä44 vuotta
Keskitulo2561 €/kk
Talouksien keskikoko1,78 hlö
Asuntojen keskikoko62,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta1719 €/m²

Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015
Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018

Tekstin lähde: Wikipedia

Puijonlaakso kartalla

Ladataan karttaa...