Puijonlaakso, Kuopio

Postinumerot: 70200

Monipuolisten liikuntapalvelujen Puijonlaakso!

Jo nimi Puijonlaakso kertoo, että nyt ollaan savon sydämessä Kuopiossa. Asuinalue sijaitsee noin kaksi kilometriä kuuluisalta Kuopion torilta luoteeseen, aivan Puijon mäen vieressä. Liikuntamahdollisuudet Puijonlaaksossa ovat erinomaiset. Lenkkeilypolkuja, latuja ja opastettuja luontopolkuja löytyy Puijolta paljon. Useisiin väestönsuojiin on tehty harjoitussaleja voimailulajeille ja nyrkkeilylle. Alueella on myös Sammakkolammen lähikalastusalue ja uimaranta. Savisaaren ratsastuskeskus sijaitsee aivan Puijonlaakson vieressä. Unohtaa ei sovi myöskään Puijon hiihtostadionia ja mäkihyppyrinnettä, jossa järjestetään vuosittain mäkihypyn maailmancupin osakilpailu. Myös läheinen Antikkalan laskettelurinne, Antikkalan mäellä sijaitseva golf-kenttä sekä upouusi Puijon pesäpallostadion monipuolistavat Puijonlaakson liikunta- ja urheilutarjontaa. Alueen reunalla sijaitseva Kuopio-halli tarjoaa monipuolisia liikuntapalveluja mm. yleisurheilusta kuntosaliin sekä kiipeilyyn. Kuopio-hallin vieressä sijaitsevat myös uima-, keila- ja jäähallit.

Tervetuloa Puijonlaaksoon!

Alue on rakennettu pääosin 1960−1970-luvuilla ja alueen asuntokanta koostuu valtaosaltaan kerrostaloista. Alueelta on hyvät yhteydet joka suuntaan. Ydinkeskusta on kävely- ja pyöräilyetäisyydellä ja useamman kerran tunnissa kulkevat bussit vievät helposti keskustaan ja muihin kaupunginosiin.

Puijonlaaksossa on monipuolinen kauppakeskus ja alueen palveluvarustus on erittäin hyvä. Omalla alueella on lääkäripalvelut, apteekki, päiväkoteja, nuorisotiloja, ala-asteen koulu, kirjasto, kauppoja, hotelli, pankki ja pankkiautomaatteja, pizzerioita, kampaamoja, eläinlääkäriasema sekä Kuopion matkailu- ja ravitsemisalan oppilaitos Savonia.
Puijonlaaksoon kuuluu myös osa Savilahdessa sijaitsevasta Itä-Suomen yliopistosta ja koko Kuopion yliopistollinen sairaala..


Puijonlaakso lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (44 %) Vuokra-asunnot (55 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (92 %) Pientaloasunnot (8 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (17 %) Lapsettomat nuoret parit (8 %) Lapsiperheet (14 %) Aikuiset (35+ vuotta) (30 %) Eläkeläiset (31 %)

Väestö

Asukasluku 6612
Keski-ikä 44 vuotta
Keskitulo 2561 €/kk
Talouksien keskikoko 1,78 hlö
Asuntojen keskikoko 62,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1719 €/m²

Asuntoja: 3 838 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Puijonlaakso kartalla

Kuopiossa sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »
Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »
Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Puijonlaaksoon!

Kiinnostuitko asumisesta Puijonlaaksossa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Puijonlaaksossa.

Kiinnostuitko asumisesta Puijonlaaksossa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä