Pitäjänmäki, Helsinki

Postinumerot: 00380

Pitäjänmäki on kotoisa kaupunginosa hyvien kulkuyhteyksien äärellä

Pitäjänmäki on kaupunginosa Helsingin luoteisosassa, aivan Espoon rajan tuntumassa. Alueella sijaitsee lukuisia pieniä ja keskisuuria yrityksiä sekä muutamien suuryritysten toimitiloja. Teollisuuden lisäksi esimerkiksi Tali tarjoaa toisenlaista Pitäjänmäkeä: historiallisen kartanon golfkenttineen ja siirtolapuutarha-aluetta. Kaupunginosasta löytyy niin kerros- kuin omakotitaloasumista. 

Tervetuloa Pitäjänmäkeen!

Pitäjänmäkeen kuuluvat Tali, Pajamäki, Pitäjämäen yritysalue, Reimarla ja Marttila. Myös Konalan kaupunginosa kuuluu Pitäjänmäen peruspiiriin. Pitäjänmäessä on erittäin hyvät kulkuyhteydet, junalla pääsee Helsingin keskustaan noin 13 minuutissa. Kaupunginosa on myös hyvien väylien äärellä autolla liikkumiseen.

Talin alueelta löytyy erinomaiset urheilumahdollisuudet – esimerkiksi Suomen suurin tennishalli, keila-, squahs- ja jalkapallohallit. Talissa on myös frisbeegolfrata ja agilityharjoitusata. Suomen vanhin golfseura toimii Talin kartanon mailla.

Talin puistoalueen vieressä sijaitsee Pajamäki, joka koostuu lähinnä 50-luvun kerrostaloista. Läpiliikennettä ei ole, joten kadut ovat rauhallisia ja turvallisia sekä siitä syystä lapsiperheiden suosiossa. Pajamäestä löytyy myös aurinkokuntamme pienoismalli.

Remarla on sekoitus omakoti- ja kerrostaloaluetta monelta eri vuosikymmeneltä.  Marttila on puolestaan melko väljä rintamamiestaloista koostuva omakotitaloalue. 


Pitäjänmäki lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (26 %) Vuokra-asunnot (73 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (99 %) Pientaloasunnot (1 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (9 %) Lapsettomat nuoret parit (9 %) Lapsiperheet (20 %) Aikuiset (35+ vuotta) (45 %) Eläkeläiset (17 %)

Väestö

Asukasluku 4356
Keski-ikä 39 vuotta
Keskitulo 3224 €/kk
Talouksien keskikoko 1,89 hlö
Asuntojen keskikoko 60,1 m²
Asuntojen keskineliöhinta 4741 €/m²

Asuntoja: 2 460 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Pitäjänmäki kartalla

Tervetuloa asumaan Pitäjänmäkeen!

Kiinnostuitko asumisesta Pitäjänmäessä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Pitäjänmäessä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Pitäjänmäessä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä