Pitäjänmäki, Helsinki

Postinumerot: 00380

Pitäjänmäki on kotoisa kaupunginosa hyvien kulkuyhteyksien äärellä

Pitäjänmäki on kaupunginosa Helsingin luoteisosassa, aivan Espoon rajan tuntumassa. Alueella sijaitsee lukuisia pieniä ja keskisuuria yrityksiä sekä muutamien suuryritysten toimitiloja. Teollisuuden lisäksi esimerkiksi Tali tarjoaa toisenlaista Pitäjänmäkeä: historiallisen kartanon golfkenttineen ja siirtolapuutarha-aluetta. Kaupunginosasta löytyy niin kerros- kuin omakotitaloasumista. 

Alueen esittely
Asunnot Pitäjänmäki
Ota yhteyttä

Tervetuloa Pitäjänmäkeen!

Pitäjänmäkeen kuuluvat Tali, Pajamäki, Pitäjämäen yritysalue, Reimarla ja Marttila. Myös Konalan kaupunginosa kuuluu Pitäjänmäen peruspiiriin. Pitäjänmäessä on erittäin hyvät kulkuyhteydet, junalla pääsee Helsingin keskustaan noin 13 minuutissa. Kaupunginosa on myös hyvien väylien äärellä autolla liikkumiseen.

Talin alueelta löytyy erinomaiset urheilumahdollisuudet – esimerkiksi Suomen suurin tennishalli, keila-, squahs- ja jalkapallohallit. Talissa on myös frisbeegolfrata ja agilityharjoitusata. Suomen vanhin golfseura toimii Talin kartanon mailla.

Talin puistoalueen vieressä sijaitsee Pajamäki, joka koostuu lähinnä 50-luvun kerrostaloista. Läpiliikennettä ei ole, joten kadut ovat rauhallisia ja turvallisia sekä siitä syystä lapsiperheiden suosiossa. Pajamäestä löytyy myös aurinkokuntamme pienoismalli.

Remarla on sekoitus omakoti- ja kerrostaloaluetta monelta eri vuosikymmeneltä.  Marttila on puolestaan melko väljä rintamamiestaloista koostuva omakotitaloalue. 

Pitäjänmäki lukuina

00380

Asuminen

Asumismuoto

Omistusasunnot (26%)Vuokra-asunnot (73%)Muu asuminen (1%)

Asumistyyppi

Kerrostaloasunnot (99%)Pientaloasunnot (1%)

Taloudet

Nuoret yksinasuvat (9%)Lapsettomat nuoret parit (9%)Lapsiperheet (20%)Aikuiset (35+ vuotta) (45%)Eläkeläiset (17%)

Väestö

Asukasluku4356
Keski-ikä39 vuotta
Keskitulo3224 €/kk
Talouksien keskikoko1,89 hlö
Asuntojen keskikoko60,1 m²
Asuntojen keskineliöhinta4741 €/m²

Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015
Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018

Tekstin lähde: Wikipedia

Pitäjänmäki kartalla

Ladataan karttaa...