Pikonkangas & Suorama, Kangasala

Postinumerot: 36200, 36220

Pikonkangas ja Suorama tarjoavat omakotitaloasumista hyvällä sijainnilla

Pikonkangas/Pikkola sijaitsevat vain kahden kilometrin päässä kunnan keskustasta. Alueen asutus koostuu pääosin pientaloista. Pikonkankaalla/Pikkolassa on päivittäistavarapalveluja, päiväkoti, yläkoulu, lukio ja jäähalli. Ulkoilemaan pääsee esimerkiksi upeisiin harjumaastoihin, joka on luonnonsuojelualuetta.

Hieman kauempana, noin neljän kilometrin päässä keskustasta, sijaitsee Suorama. Tämä on asutusalueena moninainen. Täältä löytyy uudempia ja vanhempia pientaloja, paljon kunnostettuja 1970- ja 1980-luvuilla rakennettuja kerrostaloja sekä aivan uusia moderneja kerrostaloja. Alueella on hyvät palvelut sekä päiväkoti ja alakoulu. Hyvät liikenneyhteydet, ja ajomatka esimerkiksi Tampereelle vie alle puoli tuntia.

 

Tervetuloa Pikonkankaalle ja Suoramaan!

Pikonkankaalta ja sen lähistöltä löytyy kaikki tarvittavat palvelut. Omien ja keskustan palveluiden lisäksi naapurikylästä, Pikkolasta, löytyy kouluja sekä päiväkoti. Pikonkangas on vehreä alue, ja luonto tarjoaa asukkaille loistavat ulkoilumaastot ja talvisin hiihtoladut. Keskusta on vaivattoman kävely- tai pyöräilymatkan päässä.


Pikonkangas ja Suorama lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (74 %) Vuokra-asunnot (23 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (40 %) Pientaloasunnot (60 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (7 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (29 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (25 %)

Väestö

Asukasluku 9966
Keski-ikä 43 vuotta
Keskitulo 3386 €/kk
Talouksien keskikoko 2,19 hlö
Asuntojen keskikoko 92,1 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1941 €/m²

Asuntoja: 4 912 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (65 %) Vuokra-asunnot (33 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (51 %) Pientaloasunnot (49 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (7 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (31 %) Aikuiset (35+ vuotta) (35 %) Eläkeläiset (23 %)

Väestö

Asukasluku 4933
Keski-ikä 39 vuotta
Keskitulo 3176 €/kk
Talouksien keskikoko 2,18 hlö
Asuntojen keskikoko 81,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1781 €/m²

Asuntoja: 2 374 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Pikonkangas ja Suorama kartalla

Tervetuloa asumaan Pikonkankaalle ja Suoramaan!

Kiinnostuitko asumisesta Pikonkankaalla tai Suoramassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Pikonkankaalla ja Suoramassa sekä sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Pikonkankaalla tai Suoramassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä