Petonen, Kuopio

Postinumerot: 70820

Petonen on täyden palvelun alue

Petonen on moni-ilmeinen puistokaupunki, joka sijaitsee reilun kymmenen kilometrin päässä Kuopion keskustasta. Kuopion eteläpuolelle kasvanut Petonen on saanut tunnustusta täyden palvelun alueena. Laajojen viheralueiden kaupunginosa muodostaa ihanteellisen ympäristön lapsiperheille, joiden suosiossa alue on pitkään ollut.

Tervetuloa Petoseen!

Petosen monipuolinen asuntokanta mahdollistaa mieleisen kodin löytymisen erilaisille ihmisille. Alueen keskuksena on kerrostalovaltainen Pyörön alue, jota kehystävät ympärille levittyvät rivitalo- ja omakotitaloalueet. Itsenäisyyden aukion torin ympäriltä löytyy kaikki peruspalvelut – joihin kuuluu useita ruokakauppoja, kukkakauppoja, kioskeja, ravintoloita, pizzerioita, kaampamoja, videovuokraamo, leipomo, oma terveysasema ja lääkärikeskus, useita äitiys- ja lastenneuvoloita, apteekki ja seurakunnan toimipisteitä, vanhusten palvelutalo sekä asukastupa-nuorisotalo sekä useita erikoisliikkeitä. Päivähoitopaikkoja on runsaasti niin päiväkodeissa kuin perhepäivähoitajilla. Petosella on panostettu kevyen liikenteen väyliin, lenkkipolkuihin ja muihin käytännöllisiin liikuntapalveluihin. Uimarantoja on useita ja uimahalleja kaksi. Alueen jalkapallo- ja tenniskentät jäädytetään talvisin luisteluradoiksi. Venesatamat kuljettavat veneilijät suoraan kauniille Kallavedelle.


Petonen lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (49 %) Vuokra-asunnot (50 %) Muu asuminen (0 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (49 %) Pientaloasunnot (51 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (9 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (37 %) Aikuiset (35+ vuotta) (37 %) Eläkeläiset (12 %)

Väestö

Asukasluku 13080
Keski-ikä 34 vuotta
Keskitulo 3234 €/kk
Talouksien keskikoko 2,31 hlö
Asuntojen keskikoko 81,4 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2007 €/m²

Asuntoja: 5 875 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Petonen kartalla

Tervetuloa asumaan Petoseen!

Kiinnostuitko asumisesta Petosessa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Petosessa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Petosessa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä