Paloheinä, Helsinki

Postinumerot: 00670

Paloheinä sopii perheellisille ja ulkoilmaihmisille

Paloheinä on hyvämaineinen alue Pohjois-Helsingissä. Se tarjoaa ulkoilumahdollisuuksia vuodenajasta riippumatta. Läheisestä Keskuspuistosta löytyy aina Vantaanjoelle asti ulottuvia ulkoilureittejä. Talvisin Paloheinässä on hyvät hiihtomahdollisuudet ja Paloheinän huippu on suosittu mäenlaskupaikka. Haltiavuoren luontopolku ja Metsäpolku tarjoavat hyvät reitit maastoon tutustumiseen

Tervetuloa Paloheinään!

Paloheinä kuuluu Tuomarinkylän kaupunginosaan ja peruspiiriin. Paloheinän naapurialueita ovat Pakila, Tuomarinkartano, Haltiala, joka on osa keskuspuistoa ja Torpparinmäki. Paloheinän Vanhojen rintamamiestalojen tilalle on 1980-luvusta asti noussut rivi-, pari- ja omakotitaloja. Haltialan osa-alueelta löytyy Paloheinän ulkoilumaja kahviloineen, pukutiloineen ja saunoineen. Alueelta löytyy myös luontopolku. Bussit 66 ja 66A vievät Paloheinän majalle. Tuusulanväylän toisella puolen on Tuomarinkartano, ja sen kartanon maat ja ratsastustallit. Paloheinässä on päiväkoteja, ruokakauppa, Paloheinän ala-aste, terveysasema ja kirjasto. Paloheinän alueella oli ennen myös oma kirkko. Paloheinän nimi on johdettu vanhoista paikannimistä Palohejnemåsan ja Svedängen.


Paloheinä lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (88 %) Vuokra-asunnot (7 %) Muu asuminen (4 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (1 %) Pientaloasunnot (99 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (1 %) Lapsettomat nuoret parit (2 %) Lapsiperheet (40 %) Aikuiset (35+ vuotta) (32 %) Eläkeläiset (27 %)

Väestö

Asukasluku 6015
Keski-ikä 40 vuotta
Keskitulo 5989 €/kk
Talouksien keskikoko 2,69 hlö
Asuntojen keskikoko 100,2 m²
Asuntojen keskineliöhinta 3747 €/m²

Asuntoja: 2 346 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Paloheinä kartalla

Tervetuloa asumaan Paloheinään!

Kiinnostuitko asumisesta Paloheinässä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Paloheinässä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Paloheinässä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä