Paavola & Kulomäki, Hyvinkää

Postinumerot: 05880

Paavola on ulkoilmaihmisten mieleen

Hyvinkään Paavolan kaupunginosa on saanut nimensä Paavola-nimisen talon mukaan. Tila kuului Vaiveron kylään ja mainitaan ensi kerran 1795. Kaupunginosaa alettiin rakentaa 1960-luvulla; sille on ominaista väljästi katujen varsille sijoitetut kerrostalot ja umpikadut. Kulomäki käsittää Paavolan pohjoisosan ja sai oman asemakaavan vuonna 1973.

Tervetuloa Paavolaan ja Kulomäkeen!

Paavolassa on mm. Koulu, vanhainkoti, seurakuntakoti ja päiväkoti, joka sijaitsee Sveitsin kaupunginosan ulkoilu- ja liikuntapaikkojen läheisyydessä. Alueella on hyvät mahdollisuudet niin kesä- kuin talviliikuntaan, retkeilyyn ja metsään tutustumiseen. Sveitsin kaupunginosassa sijaitsee myös uimahalli, Sveitsin maja sekä suosittu kokoushotelli, Hotelli Rantasipi, joka on säilynyt lähes alkuperäisessä, vuonna 1974, valmistuneessa asussaan. Kulomäessä, Sveitsin hiihtokeskuksessa, on neljä laskettelurinnettä ja pulkkamäki. Kulomäki rakennettiin massiivisin maansiirroin entisen kaatopaikan päälle. Paavolan pohjoisosaan. Muu osa Sveitsin alueesta on julistettu luonnonpuistoksi. 

 


Paavola ja Kulomäki lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (50 %) Vuokra-asunnot (48 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (72 %) Pientaloasunnot (28 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (9 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (15 %) Aikuiset (35+ vuotta) (36 %) Eläkeläiset (36 %)

Väestö

Asukasluku 3437
Keski-ikä 43 vuotta
Keskitulo 2668 €/kk
Talouksien keskikoko 1,91 hlö
Asuntojen keskikoko 71,3 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1418 €/m²

Asuntoja: 1 927 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Paavola ja Kulomäki kartalla

Tervetuloa asumaan Paavolaan ja Kulomäkeen!

Kiinnostuitko asumisesta Paavolassa tai Kulomäessä?

Kiinnostuitko asumisesta Paavolassa tai Kulomäessä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä