Päiväranta, Kuopio

Postinumerot: 70420

Päiväranta sijaitsee upeissa maisemissa

Päiväranta sijaitsee näyttävän Puijon kupeessa. Kuopion keskustaan alueelta on matkaa noin viisi kilometriä. Päivärannan alue kiertyy pitkälle Puijonsarveen ja jatkuu lähelle Julkulan asuntoaluetta. Puijon lisäksi läheisiä tunnettuja kohteita ovat Poukaman leirikeskus, Konttilan palvelupiste ja Iso-Valkeisen hotelli- ja kalastusalue.

Tervetuloa Päivärantaan!

Päivärannasta keskustaan kuljettavia busseja kulkee useamman kerran tunnissa. Peruspalvelut ovat kaupunginosalla kattavat jo omasta takaa. Lähikauppa tarjoaa myös postipalveluita, ja moottoritien toiselle puolelle valmistunut hypermarket sisältää monipuolisia palveluita. Päivärannassa on myös muun muassa lastenneuvola, nuorisotalo, ala- ja yläaste, esikoulu, ravintola, apteekki, eläinlääkärin vastaanotto, kirkko, huoltoasema, kampaamoja sekä autokorjaamoja. Liikunnan puolesta alue tarjoaa sorapäällysteisen pallokentän, jääkiekkokaukalon, venesataman ja uimarantoja kesäpäivän iloksi. Virkistysmahdollisuudet ovat käden ulottuvilla. Alueelta on hyvät yhteydet Puijon ulkoilureittien verkostoon. Monien muiden Kuopion asuinalueiden tavoin Päiväranta sijaitsee aivan Kallaveden rannan tuntumassa. Noin puolet alueen asunnoista on kerrostaloja, puolet rivi- ja omakotitaloja.


Päiväranta lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (69 %) Vuokra-asunnot (30 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (49 %) Pientaloasunnot (51 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (7 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (27 %) Aikuiset (35+ vuotta) (33 %) Eläkeläiset (29 %)

Väestö

Asukasluku 2482
Keski-ikä 40 vuotta
Keskitulo 3428 €/kk
Talouksien keskikoko 2,18 hlö
Asuntojen keskikoko 80,6 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1576 €/m²

Asuntoja: 1 206 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Päiväranta kartalla

Tervetuloa asumaan Päivärantaan!

Kiinnostuitko asumisesta Päivärannassa?

Kiinnostuitko asumisesta Päivärannassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä