Oitti, Hausjärvi

Postinumerot: 12100

Oitti on Hausjärven hallinnollinen keskus

Oitti on yksi Hausjärven neljästä taajamasta Ryttylän, Hikiän ja Monnin ohella. Hausjärven ainoa yläaste ja lukio sijaitsevat Oitissa, joka on Hausjärven hallinnollinen keskus; siellä sijaitsevat myös Hausjärven kunnanvirasto sekä Hausjärven pääkirjasto. Oitin asema-alue on Museoviraston luokittelema valtakunnallisesti merkittävä suojelukohde.

Tervetuloa Oittiin!

Hausjärven kulttuuriympäristölle ominaisia piirteitä ovat vanhat hämäläiskylät ja kauniit viljelysmaisemat. Jääkausi on muovannut Hausjärven maisemaan reunamuodostumia, harjuja ja lukkoja. Alueelta on löydetty useita kivikautisia asuinpaikkoja.Hausjärven keskuksen Oitin palveluja ovat kaksi ruokakauppaa, kioski, Alko, baari, kaksi bensa-asemaa, kolme kahvilaa, turkkilainen ravintola, muutama kampaamo-parturi, terveyskeskus, apteekki, kaksi pankkia ja posti. Löytyypä vielä urheiluvälinekauppa Pyörä ja Urheilu A. Koskinen. Oitin rautatieasema sijaitsee Riihimäki-Lahti-radan varrella.

 


Oitti lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (75 %) Vuokra-asunnot (22 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (12 %) Pientaloasunnot (88 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (1 %) Lapsiperheet (26 %) Aikuiset (35+ vuotta) (36 %) Eläkeläiset (37 %)

Väestö

Asukasluku 2670
Keski-ikä 44 vuotta
Keskitulo 3066 €/kk
Talouksien keskikoko 2,13 hlö
Asuntojen keskikoko 88,3 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1187 €/m²

Asuntoja: 1 366 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Oitti kartalla

Tervetuloa asumaan Oittiin!

Kiinnostuitko asumisesta Oitissa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Oitissa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Oitissa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä