Nummela, Vihti

Postinumerot: 03100

Nummela on Vihdin tärkein taajama

Nummela on Vihdin kunnan suurin taajama ja hallinnollinen keskus. Asukasluku on jatkuvassa kasvussa Helsingin läheisyyden ansiosta. Nummelan keskustassa ja keskustan tuntumassa on kerrostaloja, liiketiloja sekä julkisia tiloja. Rivi- ja omakotitalot sijaitsevat Wanhassa Nummelassa, Hiidenrannassa, Enärannassa, Lankilassa ja Huhdanpellossa.

Tervetuloa Nummelaan!

Vihdin tärkeimpään kasvukeskukseen Nummelaan on koostunut kattavien peruspalveluiden lisäksi runsaasti erityispalveluita. Suuria päivittäistavarakauppoja on kaksi ja pieniä ostoskeskuksia neljä.  Yksittäisiä erikoisliikkeitä on useita. Nummelassa sijaitsee Vihdin pääkirjasto, seurakuntatalo kappeleineen, Veikko Hellen tori ja uimahalli. Nummelasta löytyvät nuorisokeskus, päiväkerhot, päiväkoteja useita, myös ruotsinkielinen ja ympärivuorokautinen päiväkoti, kunnan tukema vanhainkoti, terveyskeskus, kuntosaleja useita sekä liikuntahallit ja -kentät. Nummelassa on kolme peruskoulua, Nummelan koulu, Kuoppanummen koulukeskus ja Nummelanharjun koulu sekä ruotsinkielinen ala-aste. Nummelanharjulla on noin 500 oppilaan Vihdin lukio. Nummelan ammattikoulussa voi opiskella kulttuuri-, tekniikan-, tai palvelualaa. Lisäksi alueelta löytyy Innofocus-aikuiskoulutuskeskus, Hiiden opisto, Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto ja kuvataidekoulu. Nummelan harjulta löytyvät upeat ulkoilumaastot, Vihdissä on 2 golfkenttää, 2 frisbeegolfkenttää sekä laskettelukeskus.

 


Nummela lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (68 %) Vuokra-asunnot (30 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (35 %) Pientaloasunnot (65 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (9 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (28 %) Aikuiset (35+ vuotta) (36 %) Eläkeläiset (23 %)

Väestö

Asukasluku 15019
Keski-ikä 39 vuotta
Keskitulo 3558 €/kk
Talouksien keskikoko 2,16 hlö
Asuntojen keskikoko 84,7 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2066 €/m²

Asuntoja: 7 401 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Nummela kartalla

Tervetuloa asumaan Nummelaan!

Kiinnostuitko asumisesta Nummelassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Nummelassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Nummelassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä