Niemelänkangas & Korvaniemi, Rovaniemi

Postinumerot: 96300

Niemelänkangas-Korvaniemi sopii niin opiskelijoille kuin lapsiperheille

Niemelänkangas ja Korvaniemi ovat pienalueita, jotka kuuluvat Rovaniemen Rantaviirin alueeseen. Rantaviiri sijaitsee Rovaniemen keskustan eteläpuolella. Muun muassa Lapin yliopisto houkuttelee Rovaniemelle opiskelijoita, ja määrällisesti suosituin opiskelijoiden asuinpaikka on Niemelänkangas-Korvaniemi. Opiskelijoiden suuri määrä ei suinkaan tee alueesta levotonta; asukkaat luonnehtivat paikkaa rauhalliseksi ja myös lapsiperheille sopivaksi.

Tervetuloa Niemelänkankaaseen ja Korvaniemeen!

Niemelänkankaan ja Korvaniemen lisäksi Rantaviirin alueeseen kuuluvat Kirkkolampi, Veitikanharju, Pirttilampi, Teollisuuskylä, Marttiini, Niemelä, Koivikkotie, Ahkiomaantie, Viirinkangas, sekä Yliopisto.Niemelänkangas-Korvaniemi-alueelta on keskustaan matkaa alle viisi kilometriä.Rovaniemen kulttuuritarjontaan kuuluu muun muassa teatteri, Lapin kamariorkesteri, Lapin ylioppilasteatteri, Lapin Musiikkiopisto ja Balettiopisto, sekä teatteri Lentävä poro. Rovaniemen taidenumseo on Lapin läänin aluetaidemuseo. Sen kokoelmissa on 1500 suomalaista nykytaiteen teosta. Rovaniemen merkittävin julkisten rakennusten keskittymä sijaitsee Hallituskadun, Kemijoen, Jorma Eton tien ja Erottajan rajaamalla alueella. Alvar Aallon suunnittelemassa Lappia-talossa sijaitsevat musiikkiopisto, kaupunginteatteri ja Yleisradion Lapin aluetoimitus. Lappia talossa järjestetään erilaisia yleisötilaisuuksia, kuten konsertteja. Myös Rovaniemen kaupunginkirjasto on Alvar Aallon suunnittelema.

 


Niemelänkangas ja Korvaniemi lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (35 %) Vuokra-asunnot (63 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (72 %) Pientaloasunnot (28 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (27 %) Lapsettomat nuoret parit (11 %) Lapsiperheet (17 %) Aikuiset (35+ vuotta) (29 %) Eläkeläiset (16 %)

Väestö

Asukasluku 5665
Keski-ikä 35 vuotta
Keskitulo 2445 €/kk
Talouksien keskikoko 1,78 hlö
Asuntojen keskikoko 63,2 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1901 €/m²

Asuntoja: 3 557 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Niemelänkangas ja Korvaniemi kartalla

Niemelänkankaalla ja Korvaniemellä sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Niemelänkankaaseen ja Korvaniemeen!

Kiinnostuitko asumisesta alueella? Katso alta kaikki myytävät asunnot alueella ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Niemelänkankaalla tai Korvaniemessä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä