Neulamäki & Neulaniemi, Kuopio

Postinumerot: 70150

Neulamäki ja Neulaniemi ovat monipuolisia alueita

Neulamäen kaupunginosa sijaitsee 4-5 kilometrin päässä Kuopion keskustasta, Savilahden ja Kuopion Tiedepuiston läheisyydessä. Tiedepuistossa toimii korkeakoulujen ja yliopistosairaalan ohella myös monia sektoritutkimuslaitoksia.

Tervetuloa Neulamäkeen ja Neulaniemeen!

Neulamäki tarjoaa asukkailleen monipuoliset palvelut. Alueelta löytyy päiväkoteja, ala- ja yläaste sekä nuorisotalo, ostoskeskus, kirjasto, apteekki, pizzeria, neuvola, hammashoitola sekä pankkiautomaatti. Myös keskustan palvelut ovat tiheiden ja toimivien kulkuyhteyksien ansiosta helposti saatavilla. Myös kevyen liikenteen väylät ovat hyvässä kunnossa ja suosivat pyöräilijöitä. Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampus ja sen vieressä sijaitseva kauppakeskus ovat kävelymatkan päässä. Neulamäkeä hallitsevat jylhät, metsäiset maisemat. Vieressä sijaitsevan Neulaniemen ja Tervaruukin-Vuorilammen latu- ja lenkkeilyverkosto sisältävät mm. valaistun kuntohiihtoladun ja opastettuja luontopolkuja. Pallopelien ystäville löytyy runsaasti harrastuspaikkoja useiden jalkapallo- ja tenniskenttien joukosta. Myös yliopisto tarjoaa ulkopuolisille avoimia liikuntakursseja.


Neulamäki ja Neulaniemi lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (42 %) Vuokra-asunnot (58 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (68 %) Pientaloasunnot (32 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (21 %) Lapsettomat nuoret parit (9 %) Lapsiperheet (15 %) Aikuiset (35+ vuotta) (45 %) Eläkeläiset (11 %)

Väestö

Asukasluku 5237
Keski-ikä 37 vuotta
Keskitulo 2436 €/kk
Talouksien keskikoko 1,76 hlö
Asuntojen keskikoko 62,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1751 €/m²

Asuntoja: 3 186 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Neulamäki ja Neulaniemi kartalla

Tervetuloa asumaan Neulamäkeen tai Neulaniemeen!

Kiinnostuitko asumisesta Neulamäessä tai Neulaniemessä?

Kiinnostuitko asumisesta Neulamäessä tai Neulaniemessä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä