Mellunkylä, Helsinki

Postinumerot: 00970, 00940

Mellunkylä on luonnonläheinen ja leppoisa 

Mellunkylä on kaupunginosa Helsingin itäisessä suurpiirissä. Sen osa-alueita ovat Kivikko, Vesala, Kontula, Kurkimäki sekä Mellunmäki. Usein puhuttaessa Mellunkylästä epävirallisesti viitataan vain Mellunmäen ja Vesalan alueiden eteläosiin. Esimerkiksi Kontulan unohdetaan helposti kuuluvan Mellunkylään ja siitä puhutaan omana paikkana.

Tervetuloa Mellunkylään!

Mellunmäki on kerrostalovaltainen, ja aluetta rakennetaan jatkuvasti. Lähistöltä löytyy viheralueita jokaisesta ilmansuunnasta – mainittakoon Mustavuoren ja Vartioharjun. Mellunmäestä löytyy paljon palveluja ja kauppoja, sekä metroasema.

Kontulassa on myös oma metroasema. Kontula jakautuu kolmeen osaan, joissa jokaisessa on palveluita lapsiperheille, koulu ja päiväkoti. Asuinkortteleiden pihat ovat metsäisiä, ja puistoja löytyy ympäri aluetta.

Vesalan osa-alue sisältää lähinnä 50-luvun omakotitaloja ja 80-luvun kerrostaloja. Alueen pientaloaluetta on viime vuosina täydennysrakennettu.

Kurkimäestä on lyhyt kävelymatka sekä Myllypuron että Kontulan metroasemille. Myllypuro tarjoaa Mellunkylän asukkaille myös urheiluhalli Liikuntamyllyn. Suurin osa Kurkimäen palveluista nivoutuu yhteen viereisten osa-alueiden ja Myllypuron kanssa; sillä on oma korttelitalo, viisi päiväkotia, leikkipuisto ja muutama ruokapaikka.

Kivikossa puolestaan asuu etenkin lapsiperheitä. Alueelta löytyy sen lisäksi opiskelija-asuntoja. Pientalovaltainen Kivikko mielletään hiljaisempana kuin viereinen Kontula.


Mellunkylä lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (49 %) Vuokra-asunnot (49 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (85 %) Pientaloasunnot (15 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (8 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (20 %) Aikuiset (35+ vuotta) (41 %) Eläkeläiset (28 %)

Väestö

Asukasluku 10633
Keski-ikä 42 vuotta
Keskitulo 2864 €/kk
Talouksien keskikoko 1,92 hlö
Asuntojen keskikoko 64,1 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2524 €/m²

Asuntoja: 5 767 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (35 %) Vuokra-asunnot (63 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (89 %) Pientaloasunnot (11 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (7 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (23 %) Aikuiset (35+ vuotta) (38 %) Eläkeläiset (28 %)

Väestö

Asukasluku 25817
Keski-ikä 40 vuotta
Keskitulo 2708 €/kk
Talouksien keskikoko 2,02 hlö
Asuntojen keskikoko 64,6 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2280 €/m²

Asuntoja: 13 223 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Mellunkylä kartalla

Tervetuloa asumaan Mellunkylään!

Kiinnostuitko asumisesta Mellunkylässä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Mellunkylässä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Mellunkylässä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä