Mellunkylä, Helsinki

Postinumerot: 00970, 00940

Mellunkylä on luonnonläheinen ja leppoisa 

Mellunkylä on kaupunginosa Helsingin itäisessä suurpiirissä. Sen osa-alueita ovat Kivikko, Vesala, Kontula, Kurkimäki sekä Mellunmäki. Usein puhuttaessa Mellunkylästä epävirallisesti viitataan vain Mellunmäen ja Vesalan alueiden eteläosiin. Esimerkiksi Kontulan unohdetaan helposti kuuluvan Mellunkylään ja siitä puhutaan omana paikkana.

Alueen esittely
Asunnot Mellunkylässä
Ota yhteyttä

Tervetuloa Mellunkylään!

Mellunmäki on kerrostalovaltainen, ja aluetta rakennetaan jatkuvasti. Lähistöltä löytyy viheralueita jokaisesta ilmansuunnasta – mainittakoon Mustavuoren ja Vartioharjun. Mellunmäestä löytyy paljon palveluja ja kauppoja, sekä metroasema.

Kontulassa on myös oma metroasema. Kontula jakautuu kolmeen osaan, joissa jokaisessa on palveluita lapsiperheille, koulu ja päiväkoti. Asuinkortteleiden pihat ovat metsäisiä, ja puistoja löytyy ympäri aluetta.

Vesalan osa-alue sisältää lähinnä 50-luvun omakotitaloja ja 80-luvun kerrostaloja. Alueen pientaloaluetta on viime vuosina täydennysrakennettu.

Kurkimäestä on lyhyt kävelymatka sekä Myllypuron että Kontulan metroasemille. Myllypuro tarjoaa Mellunkylän asukkaille myös urheiluhalli Liikuntamyllyn. Suurin osa Kurkimäen palveluista nivoutuu yhteen viereisten osa-alueiden ja Myllypuron kanssa; sillä on oma korttelitalo, viisi päiväkotia, leikkipuisto ja muutama ruokapaikka.

Kivikossa puolestaan asuu etenkin lapsiperheitä. Alueelta löytyy sen lisäksi opiskelija-asuntoja. Pientalovaltainen Kivikko mielletään hiljaisempana kuin viereinen Kontula.

Mellunkylä lukuina

00970
00940

Asuminen

Asumismuoto

Omistusasunnot (49%)Vuokra-asunnot (49%)Muu asuminen (2%)

Asumistyyppi

Kerrostaloasunnot (85%)Pientaloasunnot (15%)

Taloudet

Nuoret yksinasuvat (8%)Lapsettomat nuoret parit (4%)Lapsiperheet (20%)Aikuiset (35+ vuotta) (41%)Eläkeläiset (28%)

Väestö

Asukasluku10633
Keski-ikä42 vuotta
Keskitulo2864 €/kk
Talouksien keskikoko1,92 hlö
Asuntojen keskikoko64,1 m²
Asuntojen keskineliöhinta2524 €/m²

Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015
Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018

Tekstin lähde: Wikipedia

Mellunkylä kartalla

Ladataan karttaa...