Linnainmaa & Leinola, Tampere

Postinumerot: 33580

Linnainmaalla ja Leinolassa luonto on lähellä 

Linnainmaa sijaitsee Itä-Tampereella, noin kuuden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kaupunginosan rakennuskanta koostuu 1950- ja 1960-luvun omakotitaloista sekä uudemmista kerros- ja rivitaloista. Vieressä sijaitsee Leinolan kaupunginosa, jonka etelärajana on Tampere-Haapamäki-rata.

Tervetuloa Linnainmaalle ja Leinolaan!

Linnainmaan kaupalliset palvelut keskittyvät lähelle Tampereen itäisen ohikulkutien ja Lahdentien risteysaluetta. Kaupunginosan uudesta keskustasta, Koilliskeskuksesta, kehitetään Tampereen kolmatta aluekeskusta, joka palvelee koko itäisen Tampereen asukkaita. Linnainmaalla on toimivat ja kattavat peruspalvelut, joihin kuuluu Prisma ja Citymarket. Leinolan kaupunginosan voi tunnistaa Mannerheimin patsaasta. Alueen kadunnimistössä on Kalevala- ja koira-aiheisia nimiä, joiden perustana on vanha paikannimi Koiramäki. Leinola on rauhallista ja pientalovaltaista aluetta. Leinolan koulun läheisyys koostuu pääosin idyllisistä omakotitaloista ja maisemaan istuvista matalista kerrostaloista.


Linnainmaa ja Leinola lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (58 %) Vuokra-asunnot (41 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (49 %) Pientaloasunnot (51 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (4 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (35 %) Aikuiset (35+ vuotta) (36 %) Eläkeläiset (21 %)

Väestö

Asukasluku 15191
Keski-ikä 38 vuotta
Keskitulo 3358 €/kk
Talouksien keskikoko 2,13 hlö
Asuntojen keskikoko 78,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2253 €/m²

Asuntoja: 7 418 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Linnainmaa ja Leinola kartalla

Tervetuloa asumaan Linnainmaalle tai Leinolaan!

Kiinnostuitko asumisesta Linnainmaalla tai Leinolassa?

Kiinnostuitko asumisesta Linnainmaalla tai Leinolassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä