Lentävänniemi, Tampere

Postinumerot: 33410

Lentävänniemi on kerrostalovaltainen alue järven rannalla

Lentävänniemi on kaupunginosa Länsi-Tampereella. Se rajoittuu maarajoilla Niemeen ja Niemenrantaan. Näsijärvi ja sen rannoilla kulkevat lenkkipolut ympäröivät kerrostalovaltaista Lentävänniemeä. Kaupunginosa on tunnettu Jänissaaren venesatamasta, Suomensaaren saunasta, uimarannasta sekä Reuharinniemessä sijaitsevasta lapinrauniosta.

Tervetuloa Lentäväniemeen!

Lentävänniemestä on Tampereen keskustaan noin yhdeksän kilometriä, ja niiden välillä kulkee pari bussilinjaa. Lentävänniemessä on oma ala-aste, päiväkoti, urheilukenttä, pizzeria, grillikioski, Suomen happituote ja pieni ostoskeskus, josta löytyy mm. K-market ja nuorisotila. Löytyypä alueelta vielä kaksi satamaakin, joista toinen, Jänissaari, toimii Näsijärven Purjehdusseuran satamana ja päämajana.Tampereen keskustan monipuoliset palvelut tarjoavat rutkasti opiskelu-, urheilu- ja shoppailumahdollisuuksia sun muuta. Vuonna 2014 Taloustutkimuksen muuttohalukkuuskysely selvitti, että Tampere on Suomen vetovoimaisin kaupunki. Sijainnin ja viihtyvyyden lisäksi kaupungin valtteja olivat opiskelumahdollisuudet ja kulttuuripalvelut.Suomenniemen uimarannalla on myös talvisin käyttöä – sieltä löytyy käyttövalmis sauna ja mahdollisuudet avantouintiin.

 


Lentävänniemi lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (70 %) Vuokra-asunnot (27 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (76 %) Pientaloasunnot (24 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (8 %) Lapsettomat nuoret parit (2 %) Lapsiperheet (27 %) Aikuiset (35+ vuotta) (36 %) Eläkeläiset (29 %)

Väestö

Asukasluku 4511
Keski-ikä 45 vuotta
Keskitulo 2721 €/kk
Talouksien keskikoko 1,80 hlö
Asuntojen keskikoko 69,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1900 €/m²

Asuntoja: 2 734 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Lentävänniemi kartalla

Tervetuloa asumaan Lentävänniemeen!

Kiinnostuitko asumisesta Lentäväniemessä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Lentävänniemessä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Lentäväniemessä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä