Keskusta, Lappeenranta

Postinumerot: 53100

Lappeenranta on pyöräilykapunki Saimaan rannalla

Lappeenranta sijaitsee Saimaan etelärannalla. Se on Etelä-Karjalan maakuntakeskus sekä idän ja lännen kulttuurien kohtauspaikka. Lappeenrantaan pääsee kätevästi – lähtösuunnasta riippuen – junalla, bussilla, lentokoneella, laivalla tai autolla. Lappeenrannan ylpeyksiin kuuluu mm. Suomen suurin hiekkalinna ja urheiluseura SaiPa.

Tervetuloa Lappeenrannan keskustaan!

Lappeenrannnassa riittää nähtävää ja koettavaa vuodenajasta riippumatta. Lappeenrannan linnoituksen jylhät maisemat ihastuttavat, satama ja risteilyt houkuttelevat nauttimaan kesäpäivästä veden päällä, toiset taas suuntaavat museoihin. Talvipakkasilla virkistäytymistä ja lämpöä tarjoavat kylpylät.Lappeenrannan naapurikuntia Suomen puolella ovat Imatra, Lemi, Luumäki, Miehikkälä, Ruokolahti ja Taipalsaari, Venäjän puolella taas Tienhaara (Sleleznjovo), Enso (Svetogorsk) ja Antrea (Kamennogorsk).Lappeenrannasta on kätevä ottaa viisumivapaa risteily Viipuriin tai Pietariin. Lappeenrannassa on lukuisat ja monipuoliset palvelut, useita kauppakeskuksia, ravintoloita, hotelleita ja tapahtumia.Suomi Pyöräilee –yhteistyövaliokunta on valinnut Lappeerannan vuoden 2015 pyöräilykaupungiksi. Kaupungin nettikyselyn mukaan noin joka kolmas alle 20 kilometrin matka tehdään kaupungissa polkupyörällä.


Lappeenrannan keskusta lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (55 %) Vuokra-asunnot (43 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (83 %) Pientaloasunnot (17 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (18 %) Lapsettomat nuoret parit (6 %) Lapsiperheet (9 %) Aikuiset (35+ vuotta) (28 %) Eläkeläiset (39 %)

Väestö

Asukasluku 10194
Keski-ikä 49 vuotta
Keskitulo 2550 €/kk
Talouksien keskikoko 1,54 hlö
Asuntojen keskikoko 58,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2145 €/m²

Asuntoja: 7 301 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Lappeenrannan keskusta kartalla

Lappeenrannassa sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Lappeenrannan keskustaan!

Kiinnostuitko asumisesta Lappeenrannan keskustassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Lappeenrannan keskustassa ja sen lähistöllä.

Kiinnostuitko asumisesta Lappeenrannan keskustassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä