Länsimäki, Vantaa

Postinumerot: 01280

Länsimäki on lähiö luonnon ja historian äärellä

Länsimäki kuuluu Hakunilan palvelualueeseen. Se sijaitsee lähellä Helsingin Mellunmäen metroasemaa, joka on monen Länsimäkeläisen pääasiallinen kulkuväline. Kaupunginosa jakautuu metroaseman läheisyyteen keskittyvään lähiöalueeseen ja itäosaan, joka koostuu lähinnä pelloista ja metsistä. Länsimäen alueella on myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kohteita, kuten Westerkullan kartano ja sen maat.

Tervetuloa Länsimäkeen!

Länsimäki sijaitsee kaupungin rajalla. Sen pohjoisen puolen rajana on Porvoonväylä, lännen Rajakylä, idän Länsisalmi ja etelän Mellunmäki.Länsimäen rakentamattomat alueet jättävät tilaa luonnolle ja metsälle. Myös Myllymäen varustukset ovat kulttuurihistoriallisesti arvokkaita. Ne ovat muinaismuistolailla suojeltuja. Niiden ympäristö on kallioista metsää ja silokallioita. Länsimäen pohjoisosassa avautuu lähes luonnontilaisena säilynyt isovarpumäde.

Länsimäessä on ala- ja yläkoulu, sekä useita päiväkoteja. Ostoskeskuksesta löytyy kauppa, ravintola ja posti. Muita palveluita ovat nuorisotila, kirjasto ja yhteispalvelupiste. Metroaseman läheisyydessä olevalla alueella on kirkko, sosiaali- ja terveysasema, päiväkeskus sekä kauppa. 


Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (60 %) Vuokra-asunnot (39 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (57 %) Pientaloasunnot (43 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (7 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (27 %) Aikuiset (35+ vuotta) (42 %) Eläkeläiset (21 %)

Väestö

Asukasluku 9472
Keski-ikä 39 vuotta
Keskitulo 3307 €/kk
Talouksien keskikoko 2,14 hlö
Asuntojen keskikoko 71,2 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2580 €/m²

Asuntoja: 4 623 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Tervetuloa asumaan Länsimäkeen!

Kiinnostuitko asumisesta Länsimäessä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Länsimäessä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Länsimäessä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä