Keskusta, Kouvola

Postinumerot: 45100

Kouvolassa ihastuttaa kaunis luonto

Kouvola sijaitsee Kymijoen varrella. Se on maapinta-alaltaan Etelä-Suomen suurin kunta, jonne mahtuu rakennettua maata, peltoja, metsiä sekä paljon järviä. Kouvolassa on paljon kaunista luontoa, kuten sen naapuripaikkakunnillakin. Esimerkiki Iitti tunnetaan Hiidenvuoresta, joka on suosittu retkeilykohde ja näköalapaikka.

Alueen esittely
Asunnot Kouvolan keskustassa
Ota yhteyttä

Tervetuloa Kouvolan keskustaan!

Kouvolassa on monia viihtyisiä kaupunginosia ja maaseutukyliä, joista voit valita asuinpaikkasi oman tyylisi ja tarpeesi mukaan. Kaupunki tarjoaa hyvät asumisen edellytykset kohtuullisin elinkustannuksin. Lisäksi sijainti on erinomainen, ja liikenneyhteydet muualle Suomeen ovat hyvät. Kouvolasta on matkaa 130 km Helsinkiin, ajallisesti noin puolitoista tuntia, ja junalla jopa nopeammin.

Tiesitkö, että Kouvola on Suomen kuudenneksi suurin mökkikunta? Kouvolassa luonto tarjoaa eteläisen Suomen parhaita ulkoilu- ja mökkimaastoja vapaa-ajan virkistyskäyttöön. Alueella sijaitsee mm. Repoveden kansallispuisto. Kouvola on kaupunkiseutunsa liikenteellinen, kaupallinen, hallinnollinen, oikeudellinen ja koulutuksellinen keskus. Kouvola on myös innokas urheilukaupunki. Kestosuosikkeihin kuuluu oma jääkiekkojoukkue KooKoo ja superpesiksen KPL. Näiden lisäksi Kouvolassa on lukuisa muita seuroja ja liikunnallista harrastustoimintaa. Kymenlaakson ammattikorkeakoulu tarjoaa Kouvolassa liiketalouden, muotoilun ja media-alan ammattikorkeakouluopetusta.

Kouvolan keskusta lukuina

45100

Asuminen

Asumismuoto

Omistusasunnot (62%)Vuokra-asunnot (36%)Muu asuminen (2%)

Asumistyyppi

Kerrostaloasunnot (67%)Pientaloasunnot (33%)

Taloudet

Nuoret yksinasuvat (14%)Lapsettomat nuoret parit (5%)Lapsiperheet (13%)Aikuiset (35+ vuotta) (30%)Eläkeläiset (38%)

Väestö

Asukasluku9509
Keski-ikä48 vuotta
Keskitulo2766 €/kk
Talouksien keskikoko1,76 hlö
Asuntojen keskikoko72,0 m²
Asuntojen keskineliöhinta1357 €/m²

Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015
Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018

Tekstin lähde: Wikipedia

Kouvolan keskusta kartalla

Ladataan karttaa...