Keskusta, Kouvola

Postinumerot: 45100

Kouvolassa ihastuttaa kaunis luonto

Kouvola sijaitsee Kymijoen varrella. Se on maapinta-alaltaan Etelä-Suomen suurin kunta, jonne mahtuu rakennettua maata, peltoja, metsiä sekä paljon järviä. Kouvolassa on paljon kaunista luontoa, kuten sen naapuripaikkakunnillakin. Esimerkiki Iitti tunnetaan Hiidenvuoresta, joka on suosittu retkeilykohde ja näköalapaikka.

Tervetuloa Kouvolan keskustaan!

Kouvolassa on monia viihtyisiä kaupunginosia ja maaseutukyliä, joista voit valita asuinpaikkasi oman tyylisi ja tarpeesi mukaan. Kaupunki tarjoaa hyvät asumisen edellytykset kohtuullisin elinkustannuksin. Lisäksi sijainti on erinomainen, ja liikenneyhteydet muualle Suomeen ovat hyvät. Kouvolasta on matkaa 130 km Helsinkiin, ajallisesti noin puolitoista tuntia, ja junalla jopa nopeammin.

Tiesitkö, että Kouvola on Suomen kuudenneksi suurin mökkikunta? Kouvolassa luonto tarjoaa eteläisen Suomen parhaita ulkoilu- ja mökkimaastoja vapaa-ajan virkistyskäyttöön. Alueella sijaitsee mm. Repoveden kansallispuisto. Kouvola on kaupunkiseutunsa liikenteellinen, kaupallinen, hallinnollinen, oikeudellinen ja koulutuksellinen keskus. Kouvola on myös innokas urheilukaupunki. Kestosuosikkeihin kuuluu oma jääkiekkojoukkue KooKoo ja superpesiksen KPL. Näiden lisäksi Kouvolassa on lukuisa muita seuroja ja liikunnallista harrastustoimintaa. Kymenlaakson ammattikorkeakoulu tarjoaa Kouvolassa liiketalouden, muotoilun ja media-alan ammattikorkeakouluopetusta.


Kouvolan keskusta lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (62 %) Vuokra-asunnot (36 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (67 %) Pientaloasunnot (33 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (14 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (13 %) Aikuiset (35+ vuotta) (30 %) Eläkeläiset (38 %)

Väestö

Asukasluku 9509
Keski-ikä 48 vuotta
Keskitulo 2766 €/kk
Talouksien keskikoko 1,76 hlö
Asuntojen keskikoko 72,0 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1357 €/m²

Asuntoja: 5 908 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Kouvolan keskusta kartalla

Kouvolassa sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Kouvolan keskustaan!

Kiinnostuitko asumisesta Kouvolan keskustassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Kouvolan keskustassa ja sen lähistöllä.

Kiinnostuitko asumisesta Kouvolan keskustassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä