Keskusta, Kotka

Postinumerot: 48100

Kotka on kulttuuri- ja satamakaupunki

Kotka on erityisesti meripäivistään tunnettu. Festivaalitapahtuma on kävijämäärältään Suomen toiseksi suurin. Myös muina aikoina Kotkan kulttuurielämä on vahvasti läsnä. Monipuoliset liikuntapalvelut, puistot ja merinäköala houkuttelevat elämyksien äärelle. Kotka on paikka, joka tuntee historiansa ja kunnioittaa sitä; satamakaupungin työläis- ja teollisuushistoria sekä rakennusperintö tekevät paikkakunnasta omaleimaisen.

Tervetuloa Kotkan keskustaan!

Suomenlahden rannalla sijaitseva Kotka on merkittävä satama- ja teollisuuskaupunki, joka sekä samaan aikaan tarjoaa monipuolisia koulutus- ja kulttuurimahdollisuuksia. Kymenlaakson ammattikorkeakoulun monet toimipisteet sijaitsevat Kotkassa. Opiskella voi teknistä-, kaupallista- ja terveydenhuoltoalaa. Sen lisäksi kaupungissa on lukuisia peruskouluja, muutama lukio sekä yksi ruotsinkielinen oppilaitos, jossa toimii peruskoulun lisäksi lukio.Kotkan naapurikuntia ovat Hamina, Kouvola ja Pyhtää. Kotkan ja Haminan yhteinen satama on Suomen suurin yleissatama. Kotkassa on toimivat rautatie- ja bussiyhteydet, ja valtatie 7 tarjoaa 130 kilometrin mittaisen ajomatkan Helsinkiin.Kotkan merkittävimmät yleisurheilukentät Karhulan keskuskenttä ja Puistolan urheilukenttä löytyvät Karhulasta ja Kotkansaarelta Katariinan kaupunginosasta. Kaupungissa on kaksi uimahallia, joista toiseen, Katariinan uimalaan, kuuluu 50-metrinen maauimala, jossa voi polskia vain kesäisin. Jääkiekolle ja taitoluistellu löytyy myös harrastuspaikat, ja Ruonalan urheilualli toimii harjoituspaikkana useille eri lajeille, mm. Jalkapallolle.


Kotkan keskusta lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (46 %) Vuokra-asunnot (52 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (97 %) Pientaloasunnot (3 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (18 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (9 %) Aikuiset (35+ vuotta) (31 %) Eläkeläiset (38 %)

Väestö

Asukasluku 10463
Keski-ikä 49 vuotta
Keskitulo 2301 €/kk
Talouksien keskikoko 1,51 hlö
Asuntojen keskikoko 55,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1597 €/m²

Asuntoja: 7 836 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Kotkan keskusta kartalla

Kotkassa sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Kotkan keskustaan!

Kiinnostuitko asumisesta Kotkan keskustassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Kirkkonummen keskustassa ja sen lähistöllä.

Kiinnostuitko asumisesta Kotkan keskustassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä