Korttionmäki & Parooninmäki, Riihimäki

Postinumerot: 11130

Korttionmäki ja Parooninmäki muodostavat viihtyisän, uutta ja vanhaa sekoittavan asuinalueen

Korttionmäki ja Parooninmäki ovat erityisesti lapsiperheiden suosimia alueita. Parooninmäki on alueista vanhempi, mikä näkyy muun muassa vanhanaikaista tunnelmaa huokuvissa idyllisissä puutaloissa. Alueen rakentaminen on jatkunut aina 2000-luvulle asti, joten seassa on myös uudempia rakennuksia. Korttionmäkeä on puolestaan alettu rakentaa vasta 2000-luvulla. Sitä pidetään nuorekkaana asuinalueena, joka yhdessä Parooninmäen kanssa muodostaa viihtyisän asuinseudun Riihimäellä.

Tervetuloa Korttionmäken ja Parooninmäkeen!

Korttionmäki-Parooninmäki-alueelta löytyy oma päiväkoti sekä useampia lasten leikkipuistoja. Yhteydet ovat hyvät moottoritielle sekä juna-asemalle, joten esimerkiksi työmatkojen taittaminen on vaivatonta. Puistomaisen kaupungin keskustassa palveluja tarjoaa muun muassa kauppakeskus Atomi, jonka yhteydessä on Prisma ravintolamaailmoineen sekä parisen kymmentä erikoisliikettä. Virkistystä voi hakea puistoista ja luontopoluilta tai vanhemman arkkitehtuurin keskeltä esimerkiksi Rautatiepuistosta tai vanhan lasitehtaan alueilta Hyttikorttelista. Lasitehdas toimi Riihimäellä vuosina 1910–1990, ja nykyisin samassa rakennuksessa on Suomen lasimuseo. Muita kaupungin museoita ovat muun muassa metsästysmuseo ja taidemuseo. Kaupungissa toimii ammattiteatterin lisäksi nuorisoteatteri ja harrastelijateatteri. Joukkoon mahtuu myös Hämeen Reserviläissoittokunta ja hiljaisempaan harrastukseen kaupunginkirjasto. Riihimäellä järjestetään vuosittain useita ja erilaisia tapahtumia. Riihimäellä on kaksitoista peruskoulua. Esiopetusta järjestetään sekä päiväkotien että koulujen yhteydessä. Kaupunkiin mahtuu yksi päivälukio ja yksi aikuislukio. Lisäksi Riihimäellä on Suomen ympäristöopisto SYKLI, Hämeen ammattikorkeakoulun Riihimäen yksikkö, kansalaisopisto, kuvataidekoulu ja musiikkiopisto. Paikkakunnalta löytyy myös aikuiskoulutusta vartijan töihin.


Alue lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (67 %) Vuokra-asunnot (31 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (52 %) Pientaloasunnot (48 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (6 %) Lapsettomat nuoret parit (6 %) Lapsiperheet (34 %) Aikuiset (35+ vuotta) (36 %) Eläkeläiset (19 %)

Väestö

Asukasluku 9547
Keski-ikä 39 vuotta
Keskitulo 3241 €/kk
Talouksien keskikoko 2,16 hlö
Asuntojen keskikoko 80,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1709 €/m²

Asuntoja: 4 863 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Alue kartalla

Tervetuloa asumaan Korttionmäkeen ja Parooninmäkeen!

Kiinnostuitko asumisesta Korttionmäessä tai Parooninmäessä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Korttionmäessä ja Parooninmäessä sekä niiden läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Korttionmäessä tai Parooninmäessä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä