Keskusta, Kokkola

Postinumerot: 67100

Kokkola on viehättävä merenrantakaupunki

Kokkola on Keski-Pohjanmaan hallinnollinen ja taloudellinen keskus. Kaupunki sijaitsee Perhojoen läheisyydessä, Pohjanlahden rannalla. Kokkola on perinteisesti merenkulun ja kaupan kaupunki. Kokkolan vanhakaupunki, Neristan, on yksi Suomen yhtenäisimpiä ja laajimpia, säilyneitä puukaupunkeja. Neristan on perinnekaupunki ja kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde.

Tervetuloa Kokkolan keskustaan!

Kokkolan ulkosaaristossa sijaitsee Tankarin majakkasaari, joka lumoaa kävijänsä. 1500-luvulla saarta kutsuttiin nimellä Klippan. Nykyisin siellä sijaitsee mm. 1800-luvun loppupuolella rakennettu majakka, vanha kalastajakylä ja kirkko.Lasten iloksi Kokkolasta löytyy Uintikeskus Vesiveijari. Siellä voi uida, jumpata, leikkiä ja rentoutua yhdeksässä eri altaassa. Kokeiluun voi myös ottaa infrapuna-, savu-, tai turvesaunan. Talvella on mahdollisuus talviuintiin.Kesäkaupunki ei kuihdu vuodenajan vaihtuessa; Talvisin Kokkolassa järjestetään Talvitanssit-festivaali, joka tarjoaa katsauksen kotimaisen nykytanssin kiinnostaviin tekijöihin ja teoksiin. Festivaaleilla on myös runsaasti oheisohjelmistoa.


Kokkolan keskusta lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (51 %) Vuokra-asunnot (46 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (62 %) Pientaloasunnot (38 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (17 %) Lapsettomat nuoret parit (7 %) Lapsiperheet (14 %) Aikuiset (35+ vuotta) (31 %) Eläkeläiset (32 %)

Väestö

Asukasluku 10163
Keski-ikä 44 vuotta
Keskitulo 2634 €/kk
Talouksien keskikoko 1,80 hlö
Asuntojen keskikoko 69,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1820 €/m²

Asuntoja: 6 181 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Kokkolan keskusta kartalla

Kokkolassa sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Kokkolan keskustaan!

Kiinnostuitko asumisesta Kokkolan keskustassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Kokkolan keskustassa ja sen lähistöllä.

Kiinnostuitko asumisesta Kokkolan keskustassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä