Koivukylä, Vantaa

Postinumerot: 01360

Koivukylä on palveluiden äärellä

Koivukylä toimii alueensa palvelukeskuksena. Koivukylän rautatieasemalta pääsee Helsingin ja Keravan suuntiin K-, N- ja T-junilla. Lähellä on myös Leinelän juna-asema, josta on yhteys lentoasemalle. Koivukylästä löytyy hyvät peruspalvelut: useita ruokakauppoja, muutamia vaateliikkeitä, Alko, apteekki, kirjasto sekä pizzerioita ja kahviloita. Neljän kilometrin päässä ovat saatavilla myös Tikkurilan laajemmat palvelut.

Tervetuloa Koivukylään!

Koivukylä on saanut nimensä koivumetsän mukaan, jonka tienoolle asutus syntyi. Päärata on alusta asti vaikuttanut Koivukylän kehitykseen. Koivukylän suuralueeseen kuuluu Ilola, Asola, Rekola, Havukoski ja Päiväkumou. Usein Havukoski luetaan osaksi Koivukylän aluetta. Virallisesti Koivukylän ja Havukosken kuitenkin rajaa päärata. Vanha Koivukylä koostuu sekä pientaloalueesta että kerrostaloalueesta Asolanväylän varrella lähellä rautatieasemaa. Havukosken puoli oli lähinnä tiivistä kerrostaloaluetta, jota hallitsee kahdeksan tornitaloa.


Koivukylä lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (49 %) Vuokra-asunnot (49 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (84 %) Pientaloasunnot (16 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (13 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (20 %) Aikuiset (35+ vuotta) (40 %) Eläkeläiset (23 %)

Väestö

Asukasluku 12141
Keski-ikä 39 vuotta
Keskitulo 2756 €/kk
Talouksien keskikoko 1,91 hlö
Asuntojen keskikoko 63,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2046 €/m²

Asuntoja: 6 692 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Koivukylä kartalla

Tervetuloa asumaan Koivukylään!

Kiinnostuitko asumisesta Koivukylässä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Koivukylässä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Koivukylässä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä