Klaukkalan keskusta, Nurmijärvi

Postinumerot: 01800

Klaukkalan kylä on kaupunkimainen ja perheystävällinen

Klaukkala on kylä Nurmijärven kunnan eteläosassa. Kunnan suurimpana taajamana siinä on kaupunkimaisia piirteitä. Klaukkalan väkiluku lähti reippaaseen kasvuun 1960-luvulla, ja nykypäivänäkin Klaukkalaan muuttaa asukkaita ennen kaikkea muualta pääkaupunkiseudulta; maaseututaajama vain puolen tunnin matkan päässä Helsingin keskusta houkuttelee erityisesti lapsiperheitä.

Tervetuloa Klaukkalan keskustaan!

Klaukkalassa on useita peruskouluja. Suurin oppilaitos on ala- ja yläasteena toimiva Isoniitun koulu. Muita kouluja ovat muun muassa Klaukkalan Yläaste, Harjulan koulu, Syrjälän koulu, Lepsämän koulu, Valkjärven koulu sekä ruotsalainen Vendlaskolan. Yksi Nurmijärven lukiosta, Arkadian Yhteislyseo, sijaitsee Klaukkalassa. Nähtävyyksiä kaipaavan kannattaa tutustua Klaukkalan kirkkoon ja vuonna 1995 valmistuneeseen hirsistä rakennettuun ortodoksiseen Pyhän Nektarios Eginalaisen kirkkoon. Klaukkalasta on matkaa Espoon ja Vantaan rajoille noin viisi kilometriä, Helsinkiin alle 30 km. Klaukkalan julkisia palveluita täydentävät mm. Jää- ja tennishallit sekä hiihtokeskus. Pohjoispuolella sijaitseva Valkjärvi tarjoaa virkistystä ja luontoa. Nurmijärvelle tyypillisten pientalojen lisäksi Klaukkalan keskustan kerrostalorakentaminen on ollut vilkasta.

 


Klaukkala lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (71 %) Vuokra-asunnot (28 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (44 %) Pientaloasunnot (56 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (7 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (29 %) Aikuiset (35+ vuotta) (35 %) Eläkeläiset (25 %)

Väestö

Asukasluku 7825
Keski-ikä 39 vuotta
Keskitulo 3860 €/kk
Talouksien keskikoko 2,22 hlö
Asuntojen keskikoko 86,6 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2425 €/m²

Asuntoja: 3 725 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Klaukkala kartalla

Klaukkalassa sinua palvelee

Kauppakeskus Viiri, Klaukkalantie 55, 01800 Nurmijärvi Klaukkala

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Klaukkalan keskustaan!

Kiinnostuitko asumisesta Klaukkalan kekustassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Klaukkalan keskustassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Klaukkalan keskustassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä