Kevätkumpu, Porvoo

Postinumerot: 06150

Kevätkumpu sijaitsee pienen pyörämatkan päässä keskustasta

Porvoon itäosassa sijaitseva Kevätkumpu tunnetaan Kevarina. Jo vuodesta 1980 asti lähikirjasto on toiminut alueen palvelukeskuksena. Peruspalveluiden lisäksi tarjolla on jos jonkinlaisia asiakastapahtumia ja erityispalveluita. Kevätkummussa on paljon pientaloja, jotka ovat vehreän luonnon ympäröimiä ja sijaitsevat rauhallisten teiden varrella. Muun muassa Ilmarisentien toisella puolella on matalia kerrostaloja, kun taas toista puolta rivittävät erilaiset pientalot.

Tervetuloa Kevätkumpuun!

Lähikirjasto on rakennettu yhtenäiseksi ja valoisaksi. Sisustus ja tilat ovat lapsiperheiden tarpeisiin ja mieltymyksiin istuvat. Palvelut sisältävät näyttelyitä, asiakastapahtumia ja erityispalveluja kohderyhmille, sekä paljon muuta – unohtamatta tietenkään toimivia peruspalveluita, joihin kuuluu mm. pankkiautomaatti, R-kioski, jonka yhteydessä on saatavilla postipalvelut, ruokakauppa ja apteekki. Palvelukeskuksessa on saatavilla myös lautapelejä ja PlayStation.

Kevätkummun sijainti Skaftkärrin lähellä tuo asukkaille luontevasti tietoisuutta energiatehokkaasta rakentamisesta ja siihen liittyvistä seikoista. Skaftkärr-hankkeella on tavoite rakentaa energiatehokas 400 hehtaarin suuruinen, vähintään 6000 asukkaan asuinalue. 

Kevätkumpu on suotuisa alue pyöräilijöille. Se sijaitsee alle kolmen kilometrin päässä kaupunginkeskustasta, ja kevyen liikenteen väyliä pyritään pitämään hyvässä kunnossa.  


Kevätkumpu lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (56 %) Vuokra-asunnot (43 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (52 %) Pientaloasunnot (48 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (2 %) Lapsettomat nuoret parit (2 %) Lapsiperheet (29 %) Aikuiset (35+ vuotta) (36 %) Eläkeläiset (31 %)

Väestö

Asukasluku 5828
Keski-ikä 41 vuotta
Keskitulo 3176 €/kk
Talouksien keskikoko 2,03 hlö
Asuntojen keskikoko 79,1 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2181 €/m²

Asuntoja: 3 036 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Kevätkumpu kartalla

Tervetuloa asumaan Kevätkumpuun!

Kiinnostuitko asumisesta Kevätkummussa?

Kiinnostuitko asumisesta Kevätkummussa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä