Karisto, Lahti

Postinumerot: 15160

Karisto on uusi alue luonnonläheisellä sijainnilla Kymijärven etelärannalla

Karisto on uusi omakotitaloalue Lahdessa Järvenpään kaupunginosassa. Rauhallinen ja perheystävällinen alue tarjoaa hyvät puitteet miellyttävään asumiseen – lähistöltä löytyy uimaranta, kaunista luontoa ja ulkoilureittejä sekä hyvät kaupalliset palvelut. Kariston palvelukeskus avasi ovensa vuonna 2010, ja sieltä löytyy muun muassa koulu ja päiväkoti.

Tervetuloa Karistoon!

Karisto sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Lahden keskustasta. Helpoiten ydinkeskustaan tai muualle kaupunkiin pääsee omalla autolla. Alueella on hyvät liikenneyhteydet. Moottoritien liittymä on lähellä, joten matkanteko kauemmaksikin on helppoa. Kariston suurin palveluiden tarjoaja on kauppakeskus Karisma, joka sisältää monipuolisen hypermarketin, kahviloita, ravintoloita sekä laajan valikoiman erikoisliikkeitä. Yhteensä liikkeitä on yli 60. Kauppakeskuksesta löytyy myös leikkipaikkoja lapsille, lisäksi siellä järjestetään joka kuukausi erilaisia tapahtumia, jotka sisältävät monipuolista ohjelmaa ja esiintyjiä.


Karisto lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (88 %) Vuokra-asunnot (9 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (3 %) Pientaloasunnot (97 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (13 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (18 %) Aikuiset (35+ vuotta) (33 %) Eläkeläiset (31 %)

Väestö

Asukasluku 2063
Keski-ikä 28 vuotta
Keskitulo 4784 €/kk
Talouksien keskikoko 3,19 hlö
Asuntojen keskikoko 128,2 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2016 €/m²

Asuntoja: 675 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Karisto kartalla

Tervetuloa asumaan Karistoon!

Kiinnostuitko asumisesta Karistossa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Karistossa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Karistossa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä