Kannelmäki, Helsinki

Postinumerot: 00420

Kannelmäki on hyvien kulkuyhteyksien päässä ja luonnon äärellä

Vuosien varrella Kannelmäellä on ollut hyvin levotonkin maine, mutta nykyisin erityisesti radan itäpuoli (vanha Kannelmäki) on rauhallista, hyvien kulku- ja ulkoilumahdollisuuksien äärellä olevaa aluetta. Kannelmäessä sijaitsee vuonna 2013 valmistunut Kauppakeskus Kaari, josta löytyy Prisman lisäksi noin 80 erikoisliikettä, Sokos-tavaratalo ja Kylä-ravintolakokonaisuus. Kannelmäkiläisen ei siis tarvitse lähteä kauemmaksi isommillekaan ostoksille.

Tervetuloa Kannelmäkeen!

Junamatka Kannelmäestä Helsingin keskustaan kestää 13 minuuttia. Vuonna 2015 Kannelmäkeen kulkenut m-juna lakkautettiin ja tilalle tuli p- ja i-junat, eli kehärata, jolla pääsee myös suoraan Helsinki-Vantaan lentokentälle. Alueen pääkadut, Kanneltie ja Vanhaistentie, muodostavat ympyrän, jonka keskellä on puisto, peruskoulu, päiväkoti ja 1960-luvun modernia arkkitehtuuria edustava Kannelmäen kirkko. Kannelmäen pohjoispuolella on laaja puurivitaloalue nimeltään Kannelkylä. Vanhassa ostoskeskuksessa sijaitsee Helsingin vanhin englantilaistyyppinen pub-ravintola Britannia, joka on ehdoton valinta tunnelmallisesta pub-hengestä ja hyvästä ruoasta pitävälle. Ostoskeskuksen yhteydessä on myös pizzapaikka ja edustalla grilli.


Kannelmäki lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (42 %) Vuokra-asunnot (56 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (89 %) Pientaloasunnot (11 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (12 %) Lapsettomat nuoret parit (6 %) Lapsiperheet (17 %) Aikuiset (35+ vuotta) (40 %) Eläkeläiset (25 %)

Väestö

Asukasluku 13869
Keski-ikä 41 vuotta
Keskitulo 2788 €/kk
Talouksien keskikoko 1,85 hlö
Asuntojen keskikoko 59,7 m²
Asuntojen keskineliöhinta 3359 €/m²

Asuntoja: 7 923 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Kannelmäki kartalla

Tervetuloa asumaan Kannelmäkeen!

Kiinnostuitko asumisesta Kannelmäessä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Kannelmäessä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Kannelmäessä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä