Keskusta ja Mäyrävuori, Kangasala

Postinumerot: 36200

Kangasala on kesäpäivän kulttuurikunta

Kangasala on ollut suosittu matkailukohde jo 1800-luvulta asti. Tärkeimmiltä harjuilta löytyy näköalatorneja mm. Harjalanharjulta, Keisarinharjulta, Kirkkoharjulta sekä Vehonniemenharjulta. Kangasalan alueella sijaitsee satoja järviä ja lampia, ja kunnan pinta-alasta noin neljännes on vettä. Moni tuntee Kangasalan Sakari Topeliuksen runosta ”Kesäpäivä Kangasalla”.

Tervetuloa Kangasalan keskustaan ja Mäyrävuorelle!

Kangasalan keskustasta löydät ruokakauppojen ja muutaman erikoisliikkeen lisäksi uudenkarheat uimahallin, kirjaston ja kulttuuritalon. Tori on varsinkin kesäaikaan niin vakiasukkaiden kuin kesäasukkaidenkin vilkas tapaamispaikka. Linja-autoasemalta on nopea bussiyhteys Tampereelle. Kirkkoharjun alakoulu sijaitsee keskustassa.

Mäyrävuoren rauhallisuus ja luonto tekevät sen maisemasta ja tunnelmasta idyllisen. Kodikkaiden omakotitalojen ja muutaman rivitaloyhtiön pientaloalueelta pääsee kuitenkin nopeasti keskustaan – matkaa on vain pari kilometriä. Mäyrävuoresta löytyy päiväkoti. Vierestä löytyy Huutijärven kylä, jolla on pitkät juuret historiassa; esimerkiksi keskiajalla se on ollut merkittävä teiden risteyskohta. Huutijärvellä on luontoa, Vesijärven maisemia, sekä naapurikylänsä tapaan kodikkaita taloja. Täältä löytyy myös kyläkoulumainen alakoulu.

 


Kangasalan keskusta ja Mäyrävuori lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (74 %) Vuokra-asunnot (23 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (40 %) Pientaloasunnot (60 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (7 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (29 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (25 %)

Väestö

Asukasluku 9966
Keski-ikä 43 vuotta
Keskitulo 3386 €/kk
Talouksien keskikoko 2,19 hlö
Asuntojen keskikoko 92,1 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1941 €/m²

Asuntoja: 4 912 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Kangasalan keskusta kartalla

Kangasalla sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Kangasalan keskustaan ja Mäyrävuorelle!

Kiinnostuitko asumisesta Kangasalan keskustassa tai Mäyrävuorella? Katso alta kaikki myytävät asunnot Kangasalan keskustassa ja sen lähistöllä.

Kiinnostuitko asumisesta Kangasalan keskustassa tai Mäyrävuorella?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä