Keskusta, Jyväskylä

Postinumerot: 40100

Jyväskylä keskusta hurmaa monipuolisine palveluineen

Jyväskylän keskusta on Jyväskylän vanhin ja keskeisin kaupunginosa. Se rajoittuu kaakossa Jyväsjärveen ja rautatiehen, koillisessa Tourujokeen, luoteessa Harjun puistoalueeseen ja lounaassa Jyväskylän yliopiston alueeseen. Keskustassa on viihtyisää asioida ja viettää aikaa. Jyväsjärvi, Harju, Seminaarinmäki ja Aren aukio rajaavat vilkkaimman keskusta-alueen helposti hahmotettavaksi kokonaisuudeksi. Keskustasta löytyy monipuoliset palvelut sekä ajanviettopaikat. Kahvilat, ravintolat, teatterit ja museot ovat lähellä toisiaan ja kulku keskustassa onnistuu hyvin jalkaisin. Ostosmahdollisuuksista riittää valinnan varaa, sillä alueelta löytyy kauppakeskuksia, tavararataloja ja erikoisliikkeitä. Keskustan suosituin kohtaamispaikka on Asemakadun ja Kauppakadun risteykseen kivetyllä kompassikuviolla. Talviaikaankin keskustassa on helppoa ja viihtyisää asioida, sillä kävelykatu pysyy lämmityksen avulla sulana.

Tervetuloa Jyväskylän keskustaan!

Kaupungin keskustasta löytyy myös Kaupunginkirkko. Jyväskylän yliopiston pääkampus sijaitsee Seminaarinmäellä. Kampuksen vieressä on Lounaispuiston lava, jossa järjestetetään paljon konsertteja ja tapahtumia. Jyväskylä hurmaa monipuolisine palveluineen ja runsaalla kulttuuritarjonnallaan erityisesti opiskelijoita. Lisäksi keskustan lähistöltä löytyy paljon viheralueita, joten kaupunki sopii kaikille, niile jotka haluavat elää keskustassa, mutta eivät halua tinkiä vehreästä asuinympäristöstä. 


Jyväskylän keskusta lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (38 %) Vuokra-asunnot (61 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (100 %) Pientaloasunnot (0 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (26 %) Lapsettomat nuoret parit (14 %) Lapsiperheet (6 %) Aikuiset (35+ vuotta) (29 %) Eläkeläiset (26 %)

Väestö

Asukasluku 13824
Keski-ikä 41 vuotta
Keskitulo 2492 €/kk
Talouksien keskikoko 1,58 hlö
Asuntojen keskikoko 55,4 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2937 €/m²

Asuntoja: 9 693 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Jyväskylän keskusta kartalla

Jyväskylässä sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »
Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Jyväskylän keskustaan!

Kiinnostuitko asumisesta Jyväskylän keskustassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Jyväskylän keskustassa.

Kiinnostuitko asumisesta Jyväskylän keskustassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä