Keskusta, Joensuu

Postinumerot: 80100

Joensuu hurmaa kulttuurikaupunkina

Joensuu sijaitsee Saimaan järvialueeseen kuuluvan Pyhäselän rannalla, johon kaupungin kahteen osaan jakava Pielisjoki laskee. Kaupunki on väestömäärältään Itä-Suomen alueen toiseksi suurin. 2000-luvun alusta alkaen kaupungin keskustassa on rakennettu paljon ja mm. torin ympäristöön on tullut paljon uusia liiketiloja. Joensuussa toimivat korkeakoulut ovat Itä-Suomen yliopisto ja Karelia-ammattikorkeakoulu.

Tervetuloa Joensuun keskustaan!

Joensuu sopii asuinpaikkana monelle. Keskustasta löytyy viihtyisiä kerrostaloja ja omakotitaloja palveluiden läheisyydestä sekä kauepanakin viihtyisissä maalaismaisemissa. Joensuu on kulttuuririkas kaupunki, jossa tarjontaa ja tapahtumia riittää läpi vuoden. Yksi suosituimmista tapahtumista on kesäisin järjestettävä Ilosaarirock. Liikunta- ja harrastemahdollisuuksia riittää Joensuussa runsaasti ja näitä halutaan ulottaa kaikkien saataville. Kaupungista löytyy lukuisia retkeily- ja latureittejä, kauniita uimarantoja, pallo- ja 
luistelukenttiä sekä oma skeittipuisto. 


Joensuun keskusta lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (44 %) Vuokra-asunnot (54 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (83 %) Pientaloasunnot (17 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (24 %) Lapsettomat nuoret parit (8 %) Lapsiperheet (10 %) Aikuiset (35+ vuotta) (29 %) Eläkeläiset (30 %)

Väestö

Asukasluku 9281
Keski-ikä 43 vuotta
Keskitulo 2383 €/kk
Talouksien keskikoko 1,59 hlö
Asuntojen keskikoko 58,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2063 €/m²

Asuntoja: 6 488 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Joensuun keskusta kartalla

Joensuussa sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Joensuun keskustaan!

Kiinnostuitko asumisesta Joensuun keskustassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Joensuun keskustassa ja sen lähistöllä.

Kiinnostuitko asumisesta Joensuun keskustassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä