Itkonniemi ja Pihlajalaakso, Kuopio

Postinumerot: 70500, 70340

Tervetuloa Itkonniemeen!

Itkonniemi on vanha, rauhallinen ja kaunis asuinalue noin kolme kilometriä torilta koilliseen. Alueella on monipuoliset lenkkeily- ja hiihtoreitit sekä useita urheilukenttiä mm. yleisurheilua, tennistä ja jalkapalloa varten.

Itkonniemellä sijaitsee pienvenesatama ja samalta rannalta löytyy myös uimaranta leikkikenttineen, mattolaituri sekä grillauskatos. Sataman vieressä sijaitsee yksi Kuopion neljästä aktiivisesta hyppyrimäestä, erityisesti nuorison suosima Telkko. Itkonniemessä on omina palveluina mm. lähikauppa, lounasravintola ja autokorjaamoja. Alueella sijaitsee myös runsaasti teollisuus- ja liikeyritysten toimipisteitä. Itkonniemeläiset käyttävät keskustan ja Männistön palveluita.

Tervetuloa Pihlajalaaksoon!

Pihlajalaakson uusi asuinalue on rakentunut Puijon itäreunalle Inkilänmäen kaupunginosan viereen ja jatkeeksi. Alue on vain 3 - 4 kilometrin päässä Kuopion torilta. Pihlajalaakso on osa isompaa kokonaisuutta. Lähellä olevia kaupunginosia ovat Päiväranta ja Kettulanlahti. Niistä yhdessä Inkilänmäen kanssa muodostuu runsaan 5 700 asukkaan kokonaisuus. Puijon upeat liikunta- ja virkistysmaastot ovat aivan Pihlajalaakson vieressä. Kaikki tärkeät palvelut ovat lähietäisyydellä. Alue on kävely- ja pyöräilyetäisyydellä keskustasta. Myös julkiset joukkoliikenneyhteydet alueelle ovat erittäin hyvät. Pihlajalaaksoon rakentuu kaikkiaan noin 600 kotia 1 300 asukkaalle. Alueelle tulee sekä kerrostalo- että rivitaloasuntoja.


Itkonniemi ja Pihlajalaakso lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (45 %) Vuokra-asunnot (54 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (85 %) Pientaloasunnot (15 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (16 %) Lapsettomat nuoret parit (7 %) Lapsiperheet (12 %) Aikuiset (35+ vuotta) (35 %) Eläkeläiset (31 %)

Väestö

Asukasluku 6792
Keski-ikä 45 vuotta
Keskitulo 2295 €/kk
Talouksien keskikoko 1,62 hlö
Asuntojen keskikoko 57,1 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1637 €/m²

Asuntoja: 4 674 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (52 %) Vuokra-asunnot (47 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (73 %) Pientaloasunnot (27 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (12 %) Lapsettomat nuoret parit (6 %) Lapsiperheet (19 %) Aikuiset (35+ vuotta) (36 %) Eläkeläiset (27 %)

Väestö

Asukasluku 3533
Keski-ikä 42 vuotta
Keskitulo 2840 €/kk
Talouksien keskikoko 1,89 hlö
Asuntojen keskikoko 69,1 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1754 €/m²

Asuntoja: 1 978 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Itkonniemi ja Pihlajalaakso kartalla

Kuopiossa sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »
Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »
Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Itkonniemeen ja Pihlajalaaksoon!

Kiinnostuitko asumisesta Itkonniemessä tai Pihlajalaaksossa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Itkonniemessä ja Pihlajalaaksossa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Itkonniemessä tai Pihlajalaaksossa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä