Itkonniemi ja Pihlajalaakso, Kuopio

Postinumerot: 70500, 70340

Tervetuloa Itkonniemeen!

Itkonniemi on vanha, rauhallinen ja kaunis asuinalue noin kolme kilometriä torilta koilliseen. Alueella on monipuoliset lenkkeily- ja hiihtoreitit sekä useita urheilukenttiä mm. yleisurheilua, tennistä ja jalkapalloa varten.

Itkonniemellä sijaitsee pienvenesatama ja samalta rannalta löytyy myös uimaranta leikkikenttineen, mattolaituri sekä grillauskatos. Sataman vieressä sijaitsee yksi Kuopion neljästä aktiivisesta hyppyrimäestä, erityisesti nuorison suosima Telkko. Itkonniemessä on omina palveluina mm. lähikauppa, lounasravintola ja autokorjaamoja. Alueella sijaitsee myös runsaasti teollisuus- ja liikeyritysten toimipisteitä. Itkonniemeläiset käyttävät keskustan ja Männistön palveluita.

Alueen esittely
Asunnot Itkonniemessä ja Pihlajalaaksossa
Ota yhteyttä

Tervetuloa Pihlajalaaksoon!

Pihlajalaakson uusi asuinalue on rakentunut Puijon itäreunalle Inkilänmäen kaupunginosan viereen ja jatkeeksi. Alue on vain 3 - 4 kilometrin päässä Kuopion torilta. Pihlajalaakso on osa isompaa kokonaisuutta. Lähellä olevia kaupunginosia ovat Päiväranta ja Kettulanlahti. Niistä yhdessä Inkilänmäen kanssa muodostuu runsaan 5 700 asukkaan kokonaisuus. Puijon upeat liikunta- ja virkistysmaastot ovat aivan Pihlajalaakson vieressä. Kaikki tärkeät palvelut ovat lähietäisyydellä. Alue on kävely- ja pyöräilyetäisyydellä keskustasta. Myös julkiset joukkoliikenneyhteydet alueelle ovat erittäin hyvät. Pihlajalaaksoon rakentuu kaikkiaan noin 600 kotia 1 300 asukkaalle. Alueelle tulee sekä kerrostalo- että rivitaloasuntoja.

Itkonniemi ja Pihlajalaakso lukuina

70340
70500

Asuminen

Asumismuoto

Omistusasunnot (52%)Vuokra-asunnot (47%)Muu asuminen (1%)

Asumistyyppi

Kerrostaloasunnot (73%)Pientaloasunnot (27%)

Taloudet

Nuoret yksinasuvat (12%)Lapsettomat nuoret parit (6%)Lapsiperheet (19%)Aikuiset (35+ vuotta) (36%)Eläkeläiset (27%)

Väestö

Asukasluku3533
Keski-ikä42 vuotta
Keskitulo2840 €/kk
Talouksien keskikoko1,89 hlö
Asuntojen keskikoko69,1 m²
Asuntojen keskineliöhinta1754 €/m²

Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015
Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018

Tekstin lähde: Wikipedia

Itkonniemi ja Pihlajalaakso kartalla

Ladataan karttaa...